Benjamin Netanyahu heeft alle Europese joden opgeroepen om naar Israël te verhuizen. De Israëlische premier deed die uitspraak nadat in de nacht van zaterdag op zondag een schietpartij plaatsvond nabij een joodse synagoge in het centrum van de Deense hoofdstad Kopenhagen.

'Aan alle joden in Europa: Israël ontvangt jullie met open armen', benadrukt Netanyahu. 'Israël is jullie thuis. Wij zijn voorbereid om een massale emigratie uit Europa te ontvangen. Opnieuw heeft het terrorisme van de extremistische islam Europa getroffen. Opnieuw is een joodse Europeaan gedood omdat hij jood was. En dit soort aanvallen lijkt alleen maar toe te nemen.'

Netanyahu voegde er aan toe dat zijn regering een plan uitwerkt om de immigratie van joden uit Frankrijk, België en Oekraïne aan te moedigen. Daarvoor zou de Israëlische regering 45 miljoen dollar uitrekken. (Belga/AVE)

Benjamin Netanyahu heeft alle Europese joden opgeroepen om naar Israël te verhuizen. De Israëlische premier deed die uitspraak nadat in de nacht van zaterdag op zondag een schietpartij plaatsvond nabij een joodse synagoge in het centrum van de Deense hoofdstad Kopenhagen.'Aan alle joden in Europa: Israël ontvangt jullie met open armen', benadrukt Netanyahu. 'Israël is jullie thuis. Wij zijn voorbereid om een massale emigratie uit Europa te ontvangen. Opnieuw heeft het terrorisme van de extremistische islam Europa getroffen. Opnieuw is een joodse Europeaan gedood omdat hij jood was. En dit soort aanvallen lijkt alleen maar toe te nemen.' Netanyahu voegde er aan toe dat zijn regering een plan uitwerkt om de immigratie van joden uit Frankrijk, België en Oekraïne aan te moedigen. Daarvoor zou de Israëlische regering 45 miljoen dollar uitrekken. (Belga/AVE)