Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft de manier waarop de internationale gemeenschap nu omgaat met Iran, vergeleken met die met nazi-Duitsland in de jaren dertig. Dat gebeurde woensdag, op de vooravond van de jaarlijkse herdenking van de Holocaust in Israël.

'Net zoals de nazi's de wereld wilden regeren door de Joden te vernietigen, probeert Iran het Midden-Oosten te controleren en de joodse staat te vernietigen', zei hij aan het memorial Yad Vashem in Jeruzalem.

Israël voert al geruime tijd hevige strijd tegen het nucleaire akkoord dat de internationale gemeenschap met Iran wil afsluiten. Israël beschuldigt Iran ervan een atoombom te willen ontwikkelen.

Netanyahu suggereerde hieromtrent woensdag in zijn toespraak dat men blijkbaar geen lessen heeft getrokken uit de tweede wereldoorlog. 'Het Westen heeft voor de Tweede Wereldoorlog fatale fouten gemaakt en wij zijn ervan overtuigd dat ze die ook vandaag maken.'

Donderdag herdenkt Israël de zeventigste verjaardag van de bevrijding van de nazi-vernietigingskampen.

'Net zoals de nazi's de wereld wilden regeren door de Joden te vernietigen, probeert Iran het Midden-Oosten te controleren en de joodse staat te vernietigen', zei hij aan het memorial Yad Vashem in Jeruzalem. Israël voert al geruime tijd hevige strijd tegen het nucleaire akkoord dat de internationale gemeenschap met Iran wil afsluiten. Israël beschuldigt Iran ervan een atoombom te willen ontwikkelen. Netanyahu suggereerde hieromtrent woensdag in zijn toespraak dat men blijkbaar geen lessen heeft getrokken uit de tweede wereldoorlog. 'Het Westen heeft voor de Tweede Wereldoorlog fatale fouten gemaakt en wij zijn ervan overtuigd dat ze die ook vandaag maken.' Donderdag herdenkt Israël de zeventigste verjaardag van de bevrijding van de nazi-vernietigingskampen.