Het gaat om de eerste publieke reactie van Netanyahu op het woensdag bezegelde monsterverbond van zijn tegenstanders. Die spraken af dat nationalist Naftali Bennett straks de nieuwe premier mag worden. Hij wordt na zo'n twee jaar afgelost door zijn coalitiepartner Yair Lapid. Aan het premierschap van Netanyahu komt dan na twaalf jaar een eind.

De coalitie moet nog wel worden goedgekeurd door het parlement en daar liggen kansen voor Netanyahu. Israëlische media schrijven dat wordt geprobeerd twijfel te zaaien onder rechtse parlementariërs uit het anti-Netanyahu-kamp.

Bennett en Lapid kunnen rekenen op de kleinst mogelijke parlementaire meerderheid en kunnen zich geen overlopers permitteren.

Het gaat om de eerste publieke reactie van Netanyahu op het woensdag bezegelde monsterverbond van zijn tegenstanders. Die spraken af dat nationalist Naftali Bennett straks de nieuwe premier mag worden. Hij wordt na zo'n twee jaar afgelost door zijn coalitiepartner Yair Lapid. Aan het premierschap van Netanyahu komt dan na twaalf jaar een eind. De coalitie moet nog wel worden goedgekeurd door het parlement en daar liggen kansen voor Netanyahu. Israëlische media schrijven dat wordt geprobeerd twijfel te zaaien onder rechtse parlementariërs uit het anti-Netanyahu-kamp. Bennett en Lapid kunnen rekenen op de kleinst mogelijke parlementaire meerderheid en kunnen zich geen overlopers permitteren.