Netanyahu pikt het niet dat Europese leiders de beslissing van Trump veroordelen maar zich wel in stilte hullen over de raketten die de Palestijnen op Israël afvuren. "Ik ben niet van plan om deze hypocrisie te aanvaarden, en zoals steeds zal ik van deze belangrijke gelegenheid gebruik maken om de Israëlische waarheid zonder angst en met opgeheven hoofd te verkondigen."

Netanyahu heeft in Parijs een ontmoeting met de Franse president Emmanuel Macron, een dag later wordt hij in Brussel verwacht voor een vergadering met de Europese ministers van Buitenlandse Zaken.

Ondertussen blijft het onrustig in Israël en Palestina. En het ziet er niet naar uit dat de rust snel zal weerkeren. Fatah, van president Mahmoud Abbas, riep zaterdagavond in een verklaring op om de betogingen tegen de Amerikaanse beslissing door te zetten. Die protesten hebben tot nu toe al het leven gekost aan 4 Palestijnen. Fatah wil dat "de confrontatie wordt verdergezet en uitgebreid naar alle plaatsen waar Israëlische soldaten aanwezig zijn".

Zaterdagavond kwamen overigens tienduizenden Israëli's op straat om te protesteren tegen de corruptie van Netanyahu's regering. De deelnemers aan de "Mars van de Schaamte" eisten het ontslag van de premier. Vorige week vond ook een dergelijke manifestatie plaats.

Netanyahu pikt het niet dat Europese leiders de beslissing van Trump veroordelen maar zich wel in stilte hullen over de raketten die de Palestijnen op Israël afvuren. "Ik ben niet van plan om deze hypocrisie te aanvaarden, en zoals steeds zal ik van deze belangrijke gelegenheid gebruik maken om de Israëlische waarheid zonder angst en met opgeheven hoofd te verkondigen." Netanyahu heeft in Parijs een ontmoeting met de Franse president Emmanuel Macron, een dag later wordt hij in Brussel verwacht voor een vergadering met de Europese ministers van Buitenlandse Zaken. Ondertussen blijft het onrustig in Israël en Palestina. En het ziet er niet naar uit dat de rust snel zal weerkeren. Fatah, van president Mahmoud Abbas, riep zaterdagavond in een verklaring op om de betogingen tegen de Amerikaanse beslissing door te zetten. Die protesten hebben tot nu toe al het leven gekost aan 4 Palestijnen. Fatah wil dat "de confrontatie wordt verdergezet en uitgebreid naar alle plaatsen waar Israëlische soldaten aanwezig zijn". Zaterdagavond kwamen overigens tienduizenden Israëli's op straat om te protesteren tegen de corruptie van Netanyahu's regering. De deelnemers aan de "Mars van de Schaamte" eisten het ontslag van de premier. Vorige week vond ook een dergelijke manifestatie plaats.