Damascus heeft met acties gedreigd tegen Israël als de Amerikanen zouden beslissen Syrië aan te vallen na de dodelijke gifgasaanval tegen de Syrische bevolking. Volgens de Israëlische autoriteiten is de kans dat de Syrische president Bashar al-Assad of zijn bondgenoten Israël aanvallen echter bijzonder klein. Premier Benjamin Netanyahu riep de bevolking dan ook op om kalm te blijven en zei dat het leger voorbereid is op elke dreiging.

Niettemin zijn nerveuze Israëli's massaal begonnen met het inslaan van gratis door de overheid ter beschikking gestelde gasmaskers en beschermende kledij. Maar de tekorten leidden al snel tot lange wachtrijen en op sommige plaatsen braken zelfs gevechten uit. De overheid heeft beloofd om de verdeelcentra voor gasmaskers de komende dagen uit te breiden van 7 naar 18.

In sommige steden in het noorden zijn ook de publieke ondergrondse schuilplaatsen opengesteld en krijgen schoolkinderen onderricht in wat te doen in noodsituaties. In Tel Aviv werd aan lokale kunstenaars, die ondergrondse schuilplaatsen als atelier gebruiken, gevraagd om voorbereid te zijn op een mogelijk evacuatie. De autoriteiten van Haifa willen dan weer grote tanks met ammoniak in de haven laten leeglopen om een ramp te vermijden bij een eventuele raketaanval.

Intussen heeft het Israëlische leger in het noorden extra raketafweersystemen opgezet en een beperkte mobilisatie van reservisten goedgekeurd. (TE)

Damascus heeft met acties gedreigd tegen Israël als de Amerikanen zouden beslissen Syrië aan te vallen na de dodelijke gifgasaanval tegen de Syrische bevolking. Volgens de Israëlische autoriteiten is de kans dat de Syrische president Bashar al-Assad of zijn bondgenoten Israël aanvallen echter bijzonder klein. Premier Benjamin Netanyahu riep de bevolking dan ook op om kalm te blijven en zei dat het leger voorbereid is op elke dreiging.Niettemin zijn nerveuze Israëli's massaal begonnen met het inslaan van gratis door de overheid ter beschikking gestelde gasmaskers en beschermende kledij. Maar de tekorten leidden al snel tot lange wachtrijen en op sommige plaatsen braken zelfs gevechten uit. De overheid heeft beloofd om de verdeelcentra voor gasmaskers de komende dagen uit te breiden van 7 naar 18.In sommige steden in het noorden zijn ook de publieke ondergrondse schuilplaatsen opengesteld en krijgen schoolkinderen onderricht in wat te doen in noodsituaties. In Tel Aviv werd aan lokale kunstenaars, die ondergrondse schuilplaatsen als atelier gebruiken, gevraagd om voorbereid te zijn op een mogelijk evacuatie. De autoriteiten van Haifa willen dan weer grote tanks met ammoniak in de haven laten leeglopen om een ramp te vermijden bij een eventuele raketaanval.Intussen heeft het Israëlische leger in het noorden extra raketafweersystemen opgezet en een beperkte mobilisatie van reservisten goedgekeurd. (TE)