Bij de Love Parade in Duisburg zijn zaterdag negentien doden gevallen. Het Duits openbaar ministerie stelt een onderzoek in tegen onbekenden wegens 'dood door schuld'. De organisatoren hebben aangekondigd dat er in Duisburg nooit meer een Love Parade zal worden gehouden.

De doden vielen toen er paniek ontstond onder de bezoekers van het elektromuziekfestival. Volgens plaatselijke media waren ze met meer dan een miljoen. Behalve negentien doden (niet alleen Duitsers, maar ook buitenlanders) vielen er ook enkele honderden gewonden.

De politie in Duisburg begon zondag met een onderzoek naar de juiste oorzaak van de massapaniek. Volgens de eerste berichten zou die ontstaan zijn toen toestromende bezoekers en mensen die het evenement wilden verlaten, vast kwamen te zitten in dezelfde tunnel.

Zondag bevestigde de politie evenwel dat de doden niet in de tunnel zelf zijn gevallen, maar voor de toegang tot de tunnel.

Gerechtelijk onderzoek

Ook het Duits openbaar ministerie is met een onderzoek gestart. Het wordt gevoerd tegen onbekenden wegens 'dood door schuld'. Het veiligheidsplan van de organisatoren en de stad Duisburg werd in beslag genomen.

Het festival werd na de incidenten niet stilgelegd. De organisatoren vreesden bij een massa-evacuatie immers nieuwe paniek. Wel werd het nabijgelegen treinstation tijdelijk afgesloten omdat mensen in paniek tot op de sporen waren gevlucht.

De Love Parade is één van Europa's grootste elektronische
muziekevenementen. Het evenement ontstond in Berlijn en verspreidde zich daarna naar andere grote steden over de hele wereld.

Organisator Rainer Schaller van het evenement in Duisburg heeft intussen bekendgemaakt dat er nooit meer een Love Parade in de Duitse stad zal komen.

Bij de Love Parade in Duisburg zijn zaterdag negentien doden gevallen. Het Duits openbaar ministerie stelt een onderzoek in tegen onbekenden wegens 'dood door schuld'. De organisatoren hebben aangekondigd dat er in Duisburg nooit meer een Love Parade zal worden gehouden.De doden vielen toen er paniek ontstond onder de bezoekers van het elektromuziekfestival. Volgens plaatselijke media waren ze met meer dan een miljoen. Behalve negentien doden (niet alleen Duitsers, maar ook buitenlanders) vielen er ook enkele honderden gewonden.De politie in Duisburg begon zondag met een onderzoek naar de juiste oorzaak van de massapaniek. Volgens de eerste berichten zou die ontstaan zijn toen toestromende bezoekers en mensen die het evenement wilden verlaten, vast kwamen te zitten in dezelfde tunnel. Zondag bevestigde de politie evenwel dat de doden niet in de tunnel zelf zijn gevallen, maar voor de toegang tot de tunnel. Gerechtelijk onderzoekOok het Duits openbaar ministerie is met een onderzoek gestart. Het wordt gevoerd tegen onbekenden wegens 'dood door schuld'. Het veiligheidsplan van de organisatoren en de stad Duisburg werd in beslag genomen.Het festival werd na de incidenten niet stilgelegd. De organisatoren vreesden bij een massa-evacuatie immers nieuwe paniek. Wel werd het nabijgelegen treinstation tijdelijk afgesloten omdat mensen in paniek tot op de sporen waren gevlucht. De Love Parade is één van Europa's grootste elektronische muziekevenementen. Het evenement ontstond in Berlijn en verspreidde zich daarna naar andere grote steden over de hele wereld. Organisator Rainer Schaller van het evenement in Duisburg heeft intussen bekendgemaakt dat er nooit meer een Love Parade in de Duitse stad zal komen.