Dat meldt het Tunesische persagentschap. 'De regering laat weten dat de veiligheidstroepen vier elementen hebben kunnen arresteren in rechtstreeks verband met de (terreur)operatie en vijf anderen die ervan worden verdacht in relatie te staan met deze cel', zo luidt het communiqué. Over hun rol en identiteit is niets bekend.

Bloedbad

De bloedige aanslag van woensdag heeft volgens de laatste cijfers van het ministerie van Volksgezondheid aan zeker 20 buitenlandse toeristen en 1 Tunesiër het leven gekost.

Onder de buitenlandse slachtoffers is ook een Belg. Verder zijn ook al drie Japanners, twee Spanjaarden, een Colombiaan, een Australiër, twee Fransen, een Pool, een Italiaan en een Britse geïdentificeerd. Lees meer over de slachtoffers.

Daders

De twee doodgeschoten daders zijn geïdentificeerd als Yassine Laabidi, die naar verluidt al gekend was door de autoriteiten, en Hatem Khachnaoui. Ze werden doodgeschoten bij de bestorming van het museum door de veiligheidsdiensten.

De aanslag is nog niet opgeëist, maar alle verdenking gaat in de richting van de terreurgroepering Islamitische Staat.

Dat meldt het Tunesische persagentschap. 'De regering laat weten dat de veiligheidstroepen vier elementen hebben kunnen arresteren in rechtstreeks verband met de (terreur)operatie en vijf anderen die ervan worden verdacht in relatie te staan met deze cel', zo luidt het communiqué. Over hun rol en identiteit is niets bekend.De bloedige aanslag van woensdag heeft volgens de laatste cijfers van het ministerie van Volksgezondheid aan zeker 20 buitenlandse toeristen en 1 Tunesiër het leven gekost. Onder de buitenlandse slachtoffers is ook een Belg. Verder zijn ook al drie Japanners, twee Spanjaarden, een Colombiaan, een Australiër, twee Fransen, een Pool, een Italiaan en een Britse geïdentificeerd. Lees meer over de slachtoffers.De twee doodgeschoten daders zijn geïdentificeerd als Yassine Laabidi, die naar verluidt al gekend was door de autoriteiten, en Hatem Khachnaoui. Ze werden doodgeschoten bij de bestorming van het museum door de veiligheidsdiensten.De aanslag is nog niet opgeëist, maar alle verdenking gaat in de richting van de terreurgroepering Islamitische Staat.