De verdachten zijn 18 tot 31 jaar oud en zouden sympathiseren met het jihadistisch gedachtegoed van IS (Islamitische Staat), zo meldt het openbaar ministerie vrijdag.

De verdachten hebben de Nederlandse nationaliteit. Acht van hen zijn geboren in Nederland, een van hen is geboren in Afghanistan. Zij worden ook verdacht van deelname aan een terroristische organisatie.

Bij huiszoekingen werden volgens Nederlandse media geen wapens of explosieven ontdekt. Over de plannen van de negen is nog geen duidelijkheid. De verdachten worden 'in volledige beperking' vastgehouden, wat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

De verdachten zijn 18 tot 31 jaar oud en zouden sympathiseren met het jihadistisch gedachtegoed van IS (Islamitische Staat), zo meldt het openbaar ministerie vrijdag.De verdachten hebben de Nederlandse nationaliteit. Acht van hen zijn geboren in Nederland, een van hen is geboren in Afghanistan. Zij worden ook verdacht van deelname aan een terroristische organisatie.Bij huiszoekingen werden volgens Nederlandse media geen wapens of explosieven ontdekt. Over de plannen van de negen is nog geen duidelijkheid. De verdachten worden 'in volledige beperking' vastgehouden, wat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.