Na drie kwart van de stemmen geteld, heeft Reker 52,7 procent van stemmen achter zich in Keulen, een onoverkomelijke achterstand voor de andere kandidaten.

Zaterdag viel de 44-jarige dader Henriette Reker met een 20 centimeter lang mes aan bij een campagnestand van de CDU op de markt in de op drie na grootste stad van Duitsland.

De politica, die schepen van sociale zaken in Keulen is, en vier andere personen raakten door messteken gewond.

Reker werd door een messteek in de hals zwaar, maar niet levensbedreigend gewond, en werd kort daarop geopereerd.

Als reden voor zijn aanval had de dader xenofobe motieven genoemd. Meer bepaald het Duitse asielbeleid zat hem dwars. (Belga/BO)

Na drie kwart van de stemmen geteld, heeft Reker 52,7 procent van stemmen achter zich in Keulen, een onoverkomelijke achterstand voor de andere kandidaten. Zaterdag viel de 44-jarige dader Henriette Reker met een 20 centimeter lang mes aan bij een campagnestand van de CDU op de markt in de op drie na grootste stad van Duitsland. De politica, die schepen van sociale zaken in Keulen is, en vier andere personen raakten door messteken gewond. Reker werd door een messteek in de hals zwaar, maar niet levensbedreigend gewond, en werd kort daarop geopereerd. Als reden voor zijn aanval had de dader xenofobe motieven genoemd. Meer bepaald het Duitse asielbeleid zat hem dwars. (Belga/BO)