Dat laat manager Jan Verweij van platenmaatschappij Telstar weten. Hoes schreef de grootste hits van Eddy Wally.

Johnny Hoes lag in een ziekenhuis in Weert, waar hij in kritieke toestand was opgenomen na een hartinfarct. Hij overleed zaterdag in het bijzijn van familie.

De zanger werd op 19 april 1917 geboren in Rotterdam. Na de Tweede Wereldoorlog vormde hij met Jan Hendriks het duo De Twee Jantjes. Hij ontwikkelde zich in die periode niet enkel tot zanger, maar ook tot componist, tekstschrijver, producer en talentscout. Zijn voornaamste ontdekking was de Zangeres zonder Naam.

'Och, was ik maar bij moeder thuis gebleven'

De grootste hits die Hoes onder eigen naam scoorde waren 'Och, was ik maar bij moeder thuis gebleven', waar hij 450.000 exemplaren van verkocht, en 'Costa del Sol'. In totaal schreef de Nederlander meer dan tweeduizend songs.

In 1964 richtte Hoes zijn platenmaatschappij Telstar op, waar hij onder meer Normaal, Frank Boeijen en Doe Maar tekende. Johnny Hoes werkte ook samen met Eddy Wally gedurende diens hele carrière. Hij schonk de schlagerzanger uit Zelzate onder meer 'Chérie', 'Als marktkramer ben ik geboren' en 'Ik spring uit 'n vliegmachien'. (Belga/SD)

Dat laat manager Jan Verweij van platenmaatschappij Telstar weten. Hoes schreef de grootste hits van Eddy Wally. Johnny Hoes lag in een ziekenhuis in Weert, waar hij in kritieke toestand was opgenomen na een hartinfarct. Hij overleed zaterdag in het bijzijn van familie. De zanger werd op 19 april 1917 geboren in Rotterdam. Na de Tweede Wereldoorlog vormde hij met Jan Hendriks het duo De Twee Jantjes. Hij ontwikkelde zich in die periode niet enkel tot zanger, maar ook tot componist, tekstschrijver, producer en talentscout. Zijn voornaamste ontdekking was de Zangeres zonder Naam. 'Och, was ik maar bij moeder thuis gebleven' De grootste hits die Hoes onder eigen naam scoorde waren 'Och, was ik maar bij moeder thuis gebleven', waar hij 450.000 exemplaren van verkocht, en 'Costa del Sol'. In totaal schreef de Nederlander meer dan tweeduizend songs. In 1964 richtte Hoes zijn platenmaatschappij Telstar op, waar hij onder meer Normaal, Frank Boeijen en Doe Maar tekende. Johnny Hoes werkte ook samen met Eddy Wally gedurende diens hele carrière. Hij schonk de schlagerzanger uit Zelzate onder meer 'Chérie', 'Als marktkramer ben ik geboren' en 'Ik spring uit 'n vliegmachien'. (Belga/SD)