"Het is razend spannend", zei VVD-leider en premier Mark Rutte. In de voorspelling van onderzoeksbureau TNS Nipo bleef Rutte nog een zeteltje voor op PvdA-leider Diederik Samsom. De liberale VVD kwam uit op 35 zetels, de sociaal-democratische PvdA op 34. In de politieke barometer was het verschil ook 1 zetel: de VVD krijgt naar verwachting 37 zetels, de PvdA 36. Afgelopen zaterdag stonden de twee partijen in deze peiling nog gelijk op 35 zetels.

Stevige confrontaties

Onder anderen Rutte en SP-leider Emile Roemer gingen dinsdag nog de straat op om kiezers te overtuigen. Dinsdagavond troffen de lijsttrekkers elkaar tijdens het traditionele slotdebat bij de NOS. Dat leverde stevige confrontaties op, maar geen nieuwe inzichten.

PvdA-leider Diederik Samsom verweet de VVD en het christen-democratische CDA bij de aanpak van de eurocrisis te zwaar in te zetten op de samenwerking met Duitsland, en daarmee tweespalt te veroorzaken met onder meer Frankrijk.

"Het is een misvatting dat deze crisis op te lossen is met een keuze tussen Parijs en Berlijn", zei Samsom.

Geen Hollande

Rutte en CDA-lijsttrekker Sybrand Buma vrezen dat Samsom zich wil spiegelen aan het beleid van de Franse president François Hollande, dat volgens hen onder meer tot hogere belastingen, slechtere pensioenen en hogere schulden leidt. (Belga/TV)

"Het is razend spannend", zei VVD-leider en premier Mark Rutte. In de voorspelling van onderzoeksbureau TNS Nipo bleef Rutte nog een zeteltje voor op PvdA-leider Diederik Samsom. De liberale VVD kwam uit op 35 zetels, de sociaal-democratische PvdA op 34. In de politieke barometer was het verschil ook 1 zetel: de VVD krijgt naar verwachting 37 zetels, de PvdA 36. Afgelopen zaterdag stonden de twee partijen in deze peiling nog gelijk op 35 zetels.Stevige confrontaties Onder anderen Rutte en SP-leider Emile Roemer gingen dinsdag nog de straat op om kiezers te overtuigen. Dinsdagavond troffen de lijsttrekkers elkaar tijdens het traditionele slotdebat bij de NOS. Dat leverde stevige confrontaties op, maar geen nieuwe inzichten. PvdA-leider Diederik Samsom verweet de VVD en het christen-democratische CDA bij de aanpak van de eurocrisis te zwaar in te zetten op de samenwerking met Duitsland, en daarmee tweespalt te veroorzaken met onder meer Frankrijk. "Het is een misvatting dat deze crisis op te lossen is met een keuze tussen Parijs en Berlijn", zei Samsom.Geen Hollande Rutte en CDA-lijsttrekker Sybrand Buma vrezen dat Samsom zich wil spiegelen aan het beleid van de Franse president François Hollande, dat volgens hen onder meer tot hogere belastingen, slechtere pensioenen en hogere schulden leidt. (Belga/TV)