Het Nederlandse ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap maakt daarvoor 800.000 euro vrij. Dat zei bevoegd Nederlands minister Jet Bussemaker in het radioprogramma 'Met het Oog op Morgen'.

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag richten zich op de Turkse, Marokkaanse, Surinaamse en Antilliaanse gemeenschappen in hun steden. Op de jaarlijkse botenparade in Amsterdam wordt zaterdag een begin gemaakt met het project. De kabinetsboot vaart mee met als thema 'Whatever your roots: it's your right to be gay!'

Minderheden niet blij met homowelijk

Naast wethouders uit de vier grote steden, nemen ook verschillende organisaties, voorvechters en vertegenwoordigers van steunpunten voor homoseksuele allochtone jongeren, plaats op de boot.

Eerder onderzoek wees uit dat minder dan een derde van de Turkse en Marokkaanse Nederlanders het goed zou vinden dat homoseksuelen met elkaar kunnen trouwen en dat driekwart het een probleem zou vinden als hun kind een partner van hetzelfde geslacht zou hebben. (Belga/TV)

Het Nederlandse ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap maakt daarvoor 800.000 euro vrij. Dat zei bevoegd Nederlands minister Jet Bussemaker in het radioprogramma 'Met het Oog op Morgen'. Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag richten zich op de Turkse, Marokkaanse, Surinaamse en Antilliaanse gemeenschappen in hun steden. Op de jaarlijkse botenparade in Amsterdam wordt zaterdag een begin gemaakt met het project. De kabinetsboot vaart mee met als thema 'Whatever your roots: it's your right to be gay!'Minderheden niet blij met homowelijk Naast wethouders uit de vier grote steden, nemen ook verschillende organisaties, voorvechters en vertegenwoordigers van steunpunten voor homoseksuele allochtone jongeren, plaats op de boot. Eerder onderzoek wees uit dat minder dan een derde van de Turkse en Marokkaanse Nederlanders het goed zou vinden dat homoseksuelen met elkaar kunnen trouwen en dat driekwart het een probleem zou vinden als hun kind een partner van hetzelfde geslacht zou hebben. (Belga/TV)