Nederlandse premier vraagt Jemen hulp voor ontvoerde journaliste

Annelies Van Erp
Annelies Van Erp Medewerker van ngo Memisa

De Nederlandse premier Mark Rutte heeft een brief geschreven aan de president van Jemen. Daarin vraagt hij hulp om de ontvoerde journaliste Judith Spiegel en haar man vrij te laten.

In een brief aan de Jemenitische president Abd Rabbo Mansour Hadi roept minister-president Mark Rutte op tot het versterken van gezamenlijke inspanningen om het ontvoerde Nederlandse koppel Judith Spiegel en Boudewijn Berendsen vrij te krijgen. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken, schrijft het NRC Handelsblad.

De Nederlandse ambassadeur overhandigde de brief afgelopen weekend aan de Jemenitische regering. Rutte pleit voor verdere samenwerking bij het bestrijden van terrorisme.

Emotionele video

Freelancejournaliste Judith Spiegel en haar partner Boudewijn Berendsen werden in juni in de Jemenitische hoofdstad Sanaa ontvoerd. Ze deden vorige maand in een emotionele video op YouTube een oproep aan de Nederlandse regering om snel actie te ondernemen.

Sindsdien is niets meer van hen vernomen. Het ministerie wil zolang de twee worden vastgehouden weinig kwijt over de zaak. Ambassadeur Jeroen Verheulen sprak vorige maand met de familie van Spiegel en Berendsen. “We zetten alles op alles”, zei hij toen. De kwestie heeft volgens hem zeer hoge prioriteit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Partner Content