In het Financieele Dagblad blijkt dat de getroffen Nederlanders vanaf volgend jaar gemiddeld 2,5 procent minder pensioen kunnen ontvangen. DNB legt de maximumkorting op 7 procent.

1e pijler
Het Nederlandse pensioensysteem verschilt sterk van dat in België, dat veel meer gericht is op de eerste pijler die gefinancierd wordt door de overheid. Recent raakte bekend dat in België 14 van de 253 bedrijfspensioendondsen een saneringsplan moesten indienen van de Belgische toezichthouder, een gevolg van de malaise op de financiële markten. Maar zo eensaneringsmaatregel laat niet toe dat er lagere pensioenen zouden worden uitgekeerd.

Dat is bij onze noorderburen dus wel het geval. Miljoenen Nederlanders zullen door de maatregel worden getroffen. De besparingen zullen vanaf april volgend jaar worden uitgevoerd, als de markten zich tegen dan niet herstellen.

Ook werknemers
Het Financieele Dagblad merkt op dat niet alleen gepensioneerden, maar ook werknemers de maatregel kunnen voelen. Hun opgebouwde pensioenpot kan immers worden verlaagd.

Welke pensioenfondsen precies in de problemen zijn geraakt, wordt door de Nederlandsche Bank niet meegedeeld. (Belga/TE)

In het Financieele Dagblad blijkt dat de getroffen Nederlanders vanaf volgend jaar gemiddeld 2,5 procent minder pensioen kunnen ontvangen. DNB legt de maximumkorting op 7 procent. 1e pijler Het Nederlandse pensioensysteem verschilt sterk van dat in België, dat veel meer gericht is op de eerste pijler die gefinancierd wordt door de overheid. Recent raakte bekend dat in België 14 van de 253 bedrijfspensioendondsen een saneringsplan moesten indienen van de Belgische toezichthouder, een gevolg van de malaise op de financiële markten. Maar zo eensaneringsmaatregel laat niet toe dat er lagere pensioenen zouden worden uitgekeerd. Dat is bij onze noorderburen dus wel het geval. Miljoenen Nederlanders zullen door de maatregel worden getroffen. De besparingen zullen vanaf april volgend jaar worden uitgevoerd, als de markten zich tegen dan niet herstellen. Ook werknemers Het Financieele Dagblad merkt op dat niet alleen gepensioneerden, maar ook werknemers de maatregel kunnen voelen. Hun opgebouwde pensioenpot kan immers worden verlaagd. Welke pensioenfondsen precies in de problemen zijn geraakt, wordt door de Nederlandsche Bank niet meegedeeld. (Belga/TE)