Nederlandse pedofielenvereniging Martijn kan niet worden verboden

Ad van den Berg, oprichter pedofielenvereniging Martijn © .

Het gerechtshof in Leeuwarden vindt dat er geen sprake is van dreigende maatschappelijke ontwrichting.

De Nederlandse pedofielenvereniging Martijn kan niet worden verboden. Het gerechtshof in Leeuwarden vindt dat de werkzaamheden van de vereniging wel in strijd zijn met de openbare orde, maar dat er geen sprake is van dreigende maatschappelijke ontwrichting.

Het hof vernietigt daarmee een uitspraak van de rechtbank in Assen, die de club in juni vorig jaar verbood. De vereniging werd daarop ontbonden.

Geen tips
De teksten en afbeeldingen die Martijn op zijn website had staan zijn niet strafbaar, vindt het hof. Ook heeft de vereniging geen strafbare feiten gepleegd en geen ’tips and tricks’ gegeven aan volwassenen om tot seks met kinderen te komen.

Toch vinden de rechters van het hof dat de werkzaamheden van de vereniging Martijn een ernstige aantasting zijn van bepaalde principes in het Nederlandse rechtsstelsel.

“Martijn bagatelliseert de gevaren van seksueel contact met jonge kinderen, praat dergelijke contacten goed en verheerlijkt ze zelfs. Daartegenover staat dat de maatschappij weerbaar genoeg is tegen de ongewenste uitingen en verwerpelijke gedragingen”, luidt het. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content