De Nederlandse Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) wil door middel van een campagne mensen afraden vreemd te gaan en tegelijkertijd trouw in relaties bevorderen. Dat meldt het persbureau ANP.

'Vreemdgaan en overspel creëren veel leed en pijn', verkondigde SGP-voorzitter Kees van der Staaij in het televisieprogramma Pauw. Daarom wil hij billboards op straat met reclameslogans die aanzetten om je partner trouw te blijven. Daarnaast komt er een website waarop Nederlanders terecht kunnen voor tips en advies om 'relaties op te frissen en te versterken.'

Datingsites

Om dit alles te lanceren heeft de partij zo'n 150.000 euro nodig. Een bedrag dat van der Staaij wil binnenhalen door middel van crowdfundig. In Pauw deed van der Staaij alvast een ludiek voorstel voor een slogan: 'Je bent een rund als je met je relatie stunt'.

Je bent een rund als je met je relatie stunt

Kees van der Staaij (SGP)

'Het afkeuren van overspel in een huwelijk, blijft een politiek taboe. Ik vind het bizar dat er grof geld wordt verdiend, met oproepen om je eigen partner te bedriegen', waarmee hij verwijst naar reclames voor datingsites zoals Second Love. 'Politiek Den Haag kijkt de andere kant op, terwijl wij net een maatschappelijk signaal willen geven', klinkt het.

In Nederland vinden morgen, 18 maart, provinciale verkiezingen plaats. Deze verkiezingen hebben ook hun impact om het nationale niveau, want 570 gekozen leden van de Provinciale Staten (op 26 mei) bepalen ook de samenstelling van de Eerste Kamer, de Nederlandse Senaat. En daar dreigt een afstraffing voor de huidige regeringspartners VVD en PvdA. De paarse coalitie moet er nu al rekenen op de gedoogsteun van drie kleine oppositiepartijen (D66, ChristenUnie en SGP), maar als de jongste peilingen kloppen, halen de vijf partijen samen zelfs geen meerderheid van 38 zetels.

Geen tweederangsverkiezingen

Statenverkiezingen worden 'tweederangsverkiezingen' genoemd. Een ideaal moment voor kiezers om hun woede over het kabinetsbeleid af te reageren zonder dat het serieuze gevolgen heeft. Maar die term is dus niet terecht, schrijft Elsevier. 'Een volgend kabinet zal rekening moeten houden met de verhoudingen in de Eerste Kamer die na deze verkiezingen ontstaan.'

Naar alle waarschijnlijkheid zullen VVD en PvdA betalen voor hun harde besparingen van de voorbije jaren, al lijkt de schade iets groter voor PvdA dan voor de VVD van premier Mark Rutte. (AVE)

De Nederlandse Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) wil door middel van een campagne mensen afraden vreemd te gaan en tegelijkertijd trouw in relaties bevorderen. Dat meldt het persbureau ANP. 'Vreemdgaan en overspel creëren veel leed en pijn', verkondigde SGP-voorzitter Kees van der Staaij in het televisieprogramma Pauw. Daarom wil hij billboards op straat met reclameslogans die aanzetten om je partner trouw te blijven. Daarnaast komt er een website waarop Nederlanders terecht kunnen voor tips en advies om 'relaties op te frissen en te versterken.' Om dit alles te lanceren heeft de partij zo'n 150.000 euro nodig. Een bedrag dat van der Staaij wil binnenhalen door middel van crowdfundig. In Pauw deed van der Staaij alvast een ludiek voorstel voor een slogan: 'Je bent een rund als je met je relatie stunt'.'Het afkeuren van overspel in een huwelijk, blijft een politiek taboe. Ik vind het bizar dat er grof geld wordt verdiend, met oproepen om je eigen partner te bedriegen', waarmee hij verwijst naar reclames voor datingsites zoals Second Love. 'Politiek Den Haag kijkt de andere kant op, terwijl wij net een maatschappelijk signaal willen geven', klinkt het. In Nederland vinden morgen, 18 maart, provinciale verkiezingen plaats. Deze verkiezingen hebben ook hun impact om het nationale niveau, want 570 gekozen leden van de Provinciale Staten (op 26 mei) bepalen ook de samenstelling van de Eerste Kamer, de Nederlandse Senaat. En daar dreigt een afstraffing voor de huidige regeringspartners VVD en PvdA. De paarse coalitie moet er nu al rekenen op de gedoogsteun van drie kleine oppositiepartijen (D66, ChristenUnie en SGP), maar als de jongste peilingen kloppen, halen de vijf partijen samen zelfs geen meerderheid van 38 zetels.Statenverkiezingen worden 'tweederangsverkiezingen' genoemd. Een ideaal moment voor kiezers om hun woede over het kabinetsbeleid af te reageren zonder dat het serieuze gevolgen heeft. Maar die term is dus niet terecht, schrijft Elsevier. 'Een volgend kabinet zal rekening moeten houden met de verhoudingen in de Eerste Kamer die na deze verkiezingen ontstaan.' Naar alle waarschijnlijkheid zullen VVD en PvdA betalen voor hun harde besparingen van de voorbije jaren, al lijkt de schade iets groter voor PvdA dan voor de VVD van premier Mark Rutte. (AVE)