Zondag wordt in Maastricht gedemonstreerd tegen de Belgische kerncentrales van Doel en Tihange.

Van Tongeren pleit in haar boodschap voor inspraak in de besluitvorming over veiligheidseisen voor kerncentrales die tot 100 kilometer van de grens staan. Door aanhoudende problemen bij centrales, onder meer scheurtjes in reactorvaten, maken mensen in de omgeving zich zorgen over hun veiligheid. GroenLinks ziet de kerncentrales liefst sluiten.

"Keer op keer lezen we over problemen bij de Belgische kerncentrales. Deze reactoren staan net over de grens. De kans op een kernramp is klein, maar als het fout gaat trekt de radioactieve wolk zich niets aan van landsgrenzen", stelt Van Tongeren.

Gelijkgestemde partijen uit Duitsland, Frankrijk en België willen net als GroenLinks dat buurlanden inspraak krijgen in de veiligheidseisen van kerncentrales in grensgebieden.

(Belga/RR)

Zondag wordt in Maastricht gedemonstreerd tegen de Belgische kerncentrales van Doel en Tihange.Van Tongeren pleit in haar boodschap voor inspraak in de besluitvorming over veiligheidseisen voor kerncentrales die tot 100 kilometer van de grens staan. Door aanhoudende problemen bij centrales, onder meer scheurtjes in reactorvaten, maken mensen in de omgeving zich zorgen over hun veiligheid. GroenLinks ziet de kerncentrales liefst sluiten. "Keer op keer lezen we over problemen bij de Belgische kerncentrales. Deze reactoren staan net over de grens. De kans op een kernramp is klein, maar als het fout gaat trekt de radioactieve wolk zich niets aan van landsgrenzen", stelt Van Tongeren. Gelijkgestemde partijen uit Duitsland, Frankrijk en België willen net als GroenLinks dat buurlanden inspraak krijgen in de veiligheidseisen van kerncentrales in grensgebieden.(Belga/RR)