Dat meldde VVD-leider en Nederlands premier Mark Rutte donderdag na een eerste verkennend gesprek tussen de vier partijen over de haalbaarheid van een dergelijke regering. Het gaat om de grootste partij en de drie grootste winnaars van de verkiezingen vorige week.

Rutte, Sybrand Buma (CDA), Alexander Pechtold (D66) en Jesse Klaver (GroenLinks) spraken ruim 1,5 uur met verkenner Edith Schippers. Het was het eerste overleg van het kwartet met Schippers. Eerder deze week sprak de VVD-politica afzonderlijk met alle lijsttrekkers om de mogelijkheden af te tasten.

Dat meldde VVD-leider en Nederlands premier Mark Rutte donderdag na een eerste verkennend gesprek tussen de vier partijen over de haalbaarheid van een dergelijke regering. Het gaat om de grootste partij en de drie grootste winnaars van de verkiezingen vorige week. Rutte, Sybrand Buma (CDA), Alexander Pechtold (D66) en Jesse Klaver (GroenLinks) spraken ruim 1,5 uur met verkenner Edith Schippers. Het was het eerste overleg van het kwartet met Schippers. Eerder deze week sprak de VVD-politica afzonderlijk met alle lijsttrekkers om de mogelijkheden af te tasten.