Dat meldt de Nederlandse krant de Telegraaf.

De inspectie in Nederland heeft vastgesteld dat het op tal van onderdelen niet goed is gegaan bij de zogenoemde 'identificatiestraten' in de aanmeldcentra in de gemeenten Budel en Ter Apel. Het fouilleren was niet op orde, net als het doorzoeken van bagage, de analyse van documenten, het verhoor en het onderzoeken van telefoons.

Telefooninformatie

In november zei de Nederlandse staatssecretaris voor Asiel en Veiligheid Klaas Dijkhoff dat na de aanslagen in Parijs extra haast zou worden gemaakt met de controle. Jihadisten, oorlogsmisdadigers of criminelen zouden door de identificatiestraat, waar de identiteit van de asielzoekers vastgesteld en in de computer gezet wordt, meteen al kunnen worden onderschept. Dat informatie uit telefoons slechts oppervlakkig is bekeken, gaat ten koste van de bestrijding van mensensmokkel, mensenhandel en terrorisme, schrijft de inspectie.

(Belga/RR)

Dat meldt de Nederlandse krant de Telegraaf.De inspectie in Nederland heeft vastgesteld dat het op tal van onderdelen niet goed is gegaan bij de zogenoemde 'identificatiestraten' in de aanmeldcentra in de gemeenten Budel en Ter Apel. Het fouilleren was niet op orde, net als het doorzoeken van bagage, de analyse van documenten, het verhoor en het onderzoeken van telefoons. In november zei de Nederlandse staatssecretaris voor Asiel en Veiligheid Klaas Dijkhoff dat na de aanslagen in Parijs extra haast zou worden gemaakt met de controle. Jihadisten, oorlogsmisdadigers of criminelen zouden door de identificatiestraat, waar de identiteit van de asielzoekers vastgesteld en in de computer gezet wordt, meteen al kunnen worden onderschept. Dat informatie uit telefoons slechts oppervlakkig is bekeken, gaat ten koste van de bestrijding van mensensmokkel, mensenhandel en terrorisme, schrijft de inspectie. (Belga/RR)