De Nederlandse Tweede Kamer wil dat er een parlementair onderzoek komt naar de aanpak van de kredietcrisis.

Dat is de mening van een meerderheid in het Nederlandse parlement nadat de parlementaire commissie-De Wit eerder op de dag haar rapport over de crisisaanpak had voorgesteld.

In dat rapport wordt felle kritiek geuit op de overheid en op financiële instanties.

Zij zouden onvoldoende hebben gedaan om de overname van de ABN Amro-bank te voorkomen. Ook hadden ze strenger moeten optreden tijdens de Icesave-affaire, waardoor vele Nederlandse spaarders geld verloren.

Volgens een ruime meerderheid in de Tweede Kamer, bestaande uit CDA, SP, VVD, PVV en GroenLinks, moet het tweede deel van
het onderzoek van de commissie-De Wit naar de financiële crisis
voortgezet moet worden in de vorm van een parlementair onderzoek.

In tegenstelling tot een parlementair onderzoek kunnen bij een enquête betrokkenen wel onder ede gehoord worden.

De Nederlandse Tweede Kamer wil dat er een parlementair onderzoek komt naar de aanpak van de kredietcrisis.Dat is de mening van een meerderheid in het Nederlandse parlement nadat de parlementaire commissie-De Wit eerder op de dag haar rapport over de crisisaanpak had voorgesteld.In dat rapport wordt felle kritiek geuit op de overheid en op financiële instanties. Zij zouden onvoldoende hebben gedaan om de overname van de ABN Amro-bank te voorkomen. Ook hadden ze strenger moeten optreden tijdens de Icesave-affaire, waardoor vele Nederlandse spaarders geld verloren.Volgens een ruime meerderheid in de Tweede Kamer, bestaande uit CDA, SP, VVD, PVV en GroenLinks, moet het tweede deel van het onderzoek van de commissie-De Wit naar de financiële crisis voortgezet moet worden in de vorm van een parlementair onderzoek.In tegenstelling tot een parlementair onderzoek kunnen bij een enquête betrokkenen wel onder ede gehoord worden.