Bij de terreuraanslag in de Marokkaanse stad Marrakech is een Nederlandse man omgekomen. Ook raakten een Nederlandse vrouw en een Nederlandse man zwaargewond.

Dat meldt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Of de gewonden in levensgevaar verkeren, is niet duidelijk.

Naast de Nederlander kwamen nog 14 mensen om het leven bij de aanslag. Onder de doden zijn 5 Marokkanen, 6 mensen met Frans paspoort en nog 3 andere buitenlanders. Er vielen ook 18 gewonden. Voor zover bekend zijn er geen Belgische slachtoffers.

Toeristen

De aanslag vond donderdag plaats in het bij toeristen populaire café-restaurant Argana aan het centrale Djemaa el-Fnaplein, een belangrijke toeristische trekpleister. Wie achter de aanslag zit, is nog niet duidelijk. De autoriteiten zijn een onderzoek gestart.

De laatste grote terreuraanslag in Marokko had in 2003 plaats in Casablanca. Toen kwamen 45 mensen om het leven. (Belga/KVDA)

Bij de terreuraanslag in de Marokkaanse stad Marrakech is een Nederlandse man omgekomen. Ook raakten een Nederlandse vrouw en een Nederlandse man zwaargewond. Dat meldt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Of de gewonden in levensgevaar verkeren, is niet duidelijk. Naast de Nederlander kwamen nog 14 mensen om het leven bij de aanslag. Onder de doden zijn 5 Marokkanen, 6 mensen met Frans paspoort en nog 3 andere buitenlanders. Er vielen ook 18 gewonden. Voor zover bekend zijn er geen Belgische slachtoffers. Toeristen De aanslag vond donderdag plaats in het bij toeristen populaire café-restaurant Argana aan het centrale Djemaa el-Fnaplein, een belangrijke toeristische trekpleister. Wie achter de aanslag zit, is nog niet duidelijk. De autoriteiten zijn een onderzoek gestart. De laatste grote terreuraanslag in Marokko had in 2003 plaats in Casablanca. Toen kwamen 45 mensen om het leven. (Belga/KVDA)