De Nederlandse premier Mark Rutte heeft de Franse president François Hollande bedankt voor de bevrijding van de Nederlander Sjaak Rijke in Mali door Franse militairen. Rutte deed dat in een telefoongesprek met Hollande.

'Moment van rust'

Het is nog onduidelijk wanneer Rijke terugkeert naar Nederland. Hij trekt zich eerst met zijn vrouw terug op een plek waar ze samen rustig kunnen bekomen, zo heeft het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken laten weten. Omdat Rijke en zijn vrouw een "moment van rust" willen inbouwen, zegt het ministerie nu niets over hun terugkeer naar Nederland.

Ontvoerd in 2011

Rijke werd maandagochtend 6 april bevrijd door Franse commando's. De treinmachinist uit Woerden werd in november 2011 in Mali ontvoerd terwijl hij met zijn vrouw op vakantie was in Timboektoe. Zijn echtgenote wist destijds aan de gewapende ontvoerders te ontsnappen.

De Nederlander is in Bamako, de hoofdstad van Mali, herenigd met zijn vrouw. Ook ging Rijke langs bij de Malinese president Ibrahim Boubacar Keïta. (Belga/WB)

De Nederlandse premier Mark Rutte heeft de Franse president François Hollande bedankt voor de bevrijding van de Nederlander Sjaak Rijke in Mali door Franse militairen. Rutte deed dat in een telefoongesprek met Hollande. Het is nog onduidelijk wanneer Rijke terugkeert naar Nederland. Hij trekt zich eerst met zijn vrouw terug op een plek waar ze samen rustig kunnen bekomen, zo heeft het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken laten weten. Omdat Rijke en zijn vrouw een "moment van rust" willen inbouwen, zegt het ministerie nu niets over hun terugkeer naar Nederland. Rijke werd maandagochtend 6 april bevrijd door Franse commando's. De treinmachinist uit Woerden werd in november 2011 in Mali ontvoerd terwijl hij met zijn vrouw op vakantie was in Timboektoe. Zijn echtgenote wist destijds aan de gewapende ontvoerders te ontsnappen. De Nederlander is in Bamako, de hoofdstad van Mali, herenigd met zijn vrouw. Ook ging Rijke langs bij de Malinese president Ibrahim Boubacar Keïta. (Belga/WB)