Terwijl de Amerikanen die informatie snel hebben doorgesluisd naar het Witte Huis, is het onduidelijk wat er in Nederland met de waarschuwing is gebeurd, zo schrijft het Nederlandse AD.

Hoofdboodschap tijdens de bijeenkomst in Kiev was een stevige stellingname tegen Russische inmenging in het conflict in Oost-Oekraïne. Het neerhalen van Antonov-transporttoestel werd volgens Nederland als voorbeeld genoemd.

"Gegeven het feit dat het toestel vloog op 6.500 meter hoogte, is een aanval door Manpads - raketwerpers vanaf de schouder - onmogelijk. Kortom, het toestel was neergehaald door een ander, krachtiger systeem", zei de Oekraïense minister van Defensie, Valeriy Heletey destijds.

(Belga/MS)

Terwijl de Amerikanen die informatie snel hebben doorgesluisd naar het Witte Huis, is het onduidelijk wat er in Nederland met de waarschuwing is gebeurd, zo schrijft het Nederlandse AD. Hoofdboodschap tijdens de bijeenkomst in Kiev was een stevige stellingname tegen Russische inmenging in het conflict in Oost-Oekraïne. Het neerhalen van Antonov-transporttoestel werd volgens Nederland als voorbeeld genoemd."Gegeven het feit dat het toestel vloog op 6.500 meter hoogte, is een aanval door Manpads - raketwerpers vanaf de schouder - onmogelijk. Kortom, het toestel was neergehaald door een ander, krachtiger systeem", zei de Oekraïense minister van Defensie, Valeriy Heletey destijds. (Belga/MS)