In Nederland wordt het rookverbod in kleine cafés zonder personeel versoepeld. Dat heeft minister van Volksgezondheid Edith Schippers aangekondigd.

Het rookverbod wordt afgeschaft voor cafés die kleiner zijn dan 70 m2. Bij de ingang moet een bordje bezoekers duidelijk maken of er wel dan niet mag worden gerookt.

De versoepeling werd aangekondigd in het regeerakkoord. Schippers wil daarmee een einde maken aan de voortdurende discussie over roken in de horeca. Het rookverbod blijft gelden voor restaurants, cafés met personeel, discotheken en sportkantines.

In Nederland wordt het rookverbod in kleine cafés zonder personeel versoepeld. Dat heeft minister van Volksgezondheid Edith Schippers aangekondigd.Het rookverbod wordt afgeschaft voor cafés die kleiner zijn dan 70 m2. Bij de ingang moet een bordje bezoekers duidelijk maken of er wel dan niet mag worden gerookt.De versoepeling werd aangekondigd in het regeerakkoord. Schippers wil daarmee een einde maken aan de voortdurende discussie over roken in de horeca. Het rookverbod blijft gelden voor restaurants, cafés met personeel, discotheken en sportkantines.