Teeven zei dat vrijdavond in het Nederlandse tv-programma Pauw en Witteman. De staatssecretaris moet volgens de Raad voor Strafrechttoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) uiterlijk 14 oktober een besluit nemen, maar de bewindsman wil dat niet tot het allerlaatste moment uitstellen.

De RSJ stelde Van der G. deze week in het gelijk in een beklagprocedure over zijn proefverlof. Teeven moet nu de knoop doorhakken. Hij moet daarbij ook rekening houden met factoren als de maatschappelijke onrust die door het proefverlof kan ontstaan of de openbare orde die in het geding is. In de Tweede Kamer zijn VVD, CDA en PVV tegen het proefverlof.

Van der G. schoot Fortuyn in 2002 dood. Hij kreeg 18 jaar cel. Volgend jaar komt hij in aanmerking voor vervroegde invrijheidstelling. (Belga/TV)

Teeven zei dat vrijdavond in het Nederlandse tv-programma Pauw en Witteman. De staatssecretaris moet volgens de Raad voor Strafrechttoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) uiterlijk 14 oktober een besluit nemen, maar de bewindsman wil dat niet tot het allerlaatste moment uitstellen. De RSJ stelde Van der G. deze week in het gelijk in een beklagprocedure over zijn proefverlof. Teeven moet nu de knoop doorhakken. Hij moet daarbij ook rekening houden met factoren als de maatschappelijke onrust die door het proefverlof kan ontstaan of de openbare orde die in het geding is. In de Tweede Kamer zijn VVD, CDA en PVV tegen het proefverlof.Van der G. schoot Fortuyn in 2002 dood. Hij kreeg 18 jaar cel. Volgend jaar komt hij in aanmerking voor vervroegde invrijheidstelling. (Belga/TV)