In Nederland houden de regeringspartijen VVD en CDA alsook gedoogpartij PVV vast aan plannen om in Borssele (provincie Zeeland) een tweede kerncentrale te bouwen. Het Duitse besluit om kerncentrales per 2022 te sluiten, verandert daar niets aan. "Dit betekent niets voor het Nederlandse debat", zegt René Leegte van de rechtsliberale VVD van premier Mark Rutte. "Duitsland wil 25 procent duurzame energie opwekken. Dan zullen ze moeten importeren en laat je niks wijsmaken: dat wordt Franse kernenergie."

Ook wat de Partij voor de Vrijheid (PVV) betreft gaat Borssele 2 gewoon door. De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft volgens PVV-Kamerlid Roland van Vliet te veel gekeken naar overwinningen van De Groenen in deelstaatverkiezingen.

Gerda Verburg van het christendemocratische CDA blijft "alert" en kijkt "heel goed" naar ontwikkelingen in Duitsland. "Maar dit is geen aanleiding om ons standpunt 180 graden te draaien," klonk het bij haar. (Belga/KVDA)

In Nederland houden de regeringspartijen VVD en CDA alsook gedoogpartij PVV vast aan plannen om in Borssele (provincie Zeeland) een tweede kerncentrale te bouwen. Het Duitse besluit om kerncentrales per 2022 te sluiten, verandert daar niets aan. "Dit betekent niets voor het Nederlandse debat", zegt René Leegte van de rechtsliberale VVD van premier Mark Rutte. "Duitsland wil 25 procent duurzame energie opwekken. Dan zullen ze moeten importeren en laat je niks wijsmaken: dat wordt Franse kernenergie." Ook wat de Partij voor de Vrijheid (PVV) betreft gaat Borssele 2 gewoon door. De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft volgens PVV-Kamerlid Roland van Vliet te veel gekeken naar overwinningen van De Groenen in deelstaatverkiezingen. Gerda Verburg van het christendemocratische CDA blijft "alert" en kijkt "heel goed" naar ontwikkelingen in Duitsland. "Maar dit is geen aanleiding om ons standpunt 180 graden te draaien," klonk het bij haar. (Belga/KVDA)