Dat werd bekend gemaakt op het einde van de Nationale Actiedag woensdag, waarop diverse radio- en tv-zenders aandacht besteedden aan de actie. Tal van bekende Nederlanders verleenden hun medewerking door de telefoons te bemannen waar mensen hun giften konden doorgeven.

"Wat een fantastische dag en wat een geweldige opbrengst! Nederland laat zich vandaag weer op z'n mooist zien", aldus actievoorzitter Farah Karimi.

De organisatie verwacht dat het eindbedrag nog zal oplopen, aangezien er nog steeds acties bezig zijn en mensen geld kunnen blijven storten.

In Jemen, Noordoost-Nigeria, Zuid-Soedan en Somalië dreigt voor 20 miljoen mensen een tekort aan eten. Met het ingezamelde geld kopen de hulporganisaties onder meer speciale pindapasta voor ernstige ondervoede kinderen. Ook wordt er geld gebruikt voor het herstellen van de watervoorzieningen en hygiënepakketten met daarin zeep en waterzuiveringstabletten.

In Belgie heeft het Consortium 12-12 eveneens de oproep "Hongersnood 12-12" gelanceerd. Dinsdag stond de teller op 2,15 miljoen euro. Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open Vld) liet afgelopen weekend in een interview met Het Laatste Nieuws weten dat de federale regering het ingezamelde bedrag zal verdubbelen. Alle informatie over schenkingen aan het Consortium staat op www.1212.be.

Dat werd bekend gemaakt op het einde van de Nationale Actiedag woensdag, waarop diverse radio- en tv-zenders aandacht besteedden aan de actie. Tal van bekende Nederlanders verleenden hun medewerking door de telefoons te bemannen waar mensen hun giften konden doorgeven."Wat een fantastische dag en wat een geweldige opbrengst! Nederland laat zich vandaag weer op z'n mooist zien", aldus actievoorzitter Farah Karimi. De organisatie verwacht dat het eindbedrag nog zal oplopen, aangezien er nog steeds acties bezig zijn en mensen geld kunnen blijven storten. In Jemen, Noordoost-Nigeria, Zuid-Soedan en Somalië dreigt voor 20 miljoen mensen een tekort aan eten. Met het ingezamelde geld kopen de hulporganisaties onder meer speciale pindapasta voor ernstige ondervoede kinderen. Ook wordt er geld gebruikt voor het herstellen van de watervoorzieningen en hygiënepakketten met daarin zeep en waterzuiveringstabletten.In Belgie heeft het Consortium 12-12 eveneens de oproep "Hongersnood 12-12" gelanceerd. Dinsdag stond de teller op 2,15 miljoen euro. Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open Vld) liet afgelopen weekend in een interview met Het Laatste Nieuws weten dat de federale regering het ingezamelde bedrag zal verdubbelen. Alle informatie over schenkingen aan het Consortium staat op www.1212.be.