Nederland: Ex-Wilders-man wordt moslim

© Omroep West

Arnoud van Doorn, een ex-gemeenteraadslid in Den Haag voor de PVV (de partij van Geert Wilders), heeft zich bekeerd tot de islam. Een ‘nieuwe start’ kondigt hij aan op Twitter.

Van Doorn heeft zijn bekering donderdag bevestigd aan Joop.nl, een blog van de Nederlandse omroep VARA. Hij laat weten dat zijn Twitter-account niet is gehackt.

Van Geert Wilders naar de islam, het is een merkwaardig traject. Zoals bekend, vindt de PVV-voorman dat een ‘intolerante, gewelddadige en fascistische ideologie’.

Privézaak
Op Twitter schrijft het ex-raadslid in het Arabisch: ‘Er is geen god dan Allah en Mohammed is Zijn profeet’. Door die zin uit te spreken bekeert iemand zich tot de islam.

Van Doorn zegt tegen Joop.nl: “Je moet die twee tweets als één zien. Maar verder wil ik er niets over zeggen. Ik beschouw welk geloof iemand aanhangt als een privéaangelegenheid.”

Grote fouten

Het ex-raadslid werd eind 2011 uit de partij gezet omdat hij als vicefractievoorzitter grote fouten zou hebben gemaakt bij het beheren van het fractiebudget.

Afgelopen maand werd Van Doorn in zijn huis opgepakt, omdat hij geheime raadsstukken zou hebben gelekt aan het AD. Sinds zijn vertrek uit de PVV vormt Van Doorn de eenmansfractie Onafhankelijk Den Haag. (Elsevier/Kelly van Alphen/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content