Onderzoekers presenteren dinsdag hun bevindingen over de vermeende ontdekking in het Poolse stadje Walbrzych. Ze zeggen dat er een tunnel kan zijn, maar geen trein, zo meldt BBC. Een van de twee mannen die beweert de trein gevonden te hebben, zegt nog steeds te geloven dat de trein er is. Er werd beweerd dat de trein in de buurt van Wroclaw ondergronds verstopt was, toen Sovjettroepen in 1945 naderden.

In augustus zei de Poolse vice-minister van Cultuur dat radarbeelden hem er '99 procent van overtuigd' hadden dat er een Duitse militaire trein begraven was in de buurt van Walbrzych.

Dinsdag liet professor Janusz Madej echter weten dat zijn geologisch onderzoek van de site geen bewijs had gevonden van een trein. 'Er kan een tunnel zijn, maar er is geen trein', liet hij weten op een persconferentie. (NSK)

Onderzoekers presenteren dinsdag hun bevindingen over de vermeende ontdekking in het Poolse stadje Walbrzych. Ze zeggen dat er een tunnel kan zijn, maar geen trein, zo meldt BBC. Een van de twee mannen die beweert de trein gevonden te hebben, zegt nog steeds te geloven dat de trein er is. Er werd beweerd dat de trein in de buurt van Wroclaw ondergronds verstopt was, toen Sovjettroepen in 1945 naderden. In augustus zei de Poolse vice-minister van Cultuur dat radarbeelden hem er '99 procent van overtuigd' hadden dat er een Duitse militaire trein begraven was in de buurt van Walbrzych.Dinsdag liet professor Janusz Madej echter weten dat zijn geologisch onderzoek van de site geen bewijs had gevonden van een trein. 'Er kan een tunnel zijn, maar er is geen trein', liet hij weten op een persconferentie. (NSK)