Een Brits parlementslid is woensdag uit het Europees Parlement in Straatsburg gezet nadat hij de nazislogan 'Ein Volk, ein Reich, ein Führer' had geroepen.

Het ging om Godfrey Bloom van de UK Independence Party (UKIP), de Britse partij van eurosceptici. Bloom riep de slogan tijdens een debat over de economische crisis toen de socialistische fractieleider Martin Schulz aan het woord was.

Bloom beschuldigde Schulz er ook van een 'ondemocratische fascist' te zijn. Voorzitter Jerzy Buzek vroeg de man daarop het halfrond te verlaten. Bloom daagde later echter weer op voor de stemmingen, waarop hij nogmaals werd aangemaand te vertrekken. Dat deed hij uiteindelijk na een korte schorsing van de zitting.

Het is niet de eerste maal dat een lid van de UKIP zich doet opmerken in het Europees Parlement. Zo kreeg Europees president Herman Van Rompuy zware beledigingen naar het hoofd gegooid van Nigel Farage.

Een Brits parlementslid is woensdag uit het Europees Parlement in Straatsburg gezet nadat hij de nazislogan 'Ein Volk, ein Reich, ein Führer' had geroepen.Het ging om Godfrey Bloom van de UK Independence Party (UKIP), de Britse partij van eurosceptici. Bloom riep de slogan tijdens een debat over de economische crisis toen de socialistische fractieleider Martin Schulz aan het woord was.Bloom beschuldigde Schulz er ook van een 'ondemocratische fascist' te zijn. Voorzitter Jerzy Buzek vroeg de man daarop het halfrond te verlaten. Bloom daagde later echter weer op voor de stemmingen, waarop hij nogmaals werd aangemaand te vertrekken. Dat deed hij uiteindelijk na een korte schorsing van de zitting.Het is niet de eerste maal dat een lid van de UKIP zich doet opmerken in het Europees Parlement. Zo kreeg Europees president Herman Van Rompuy zware beledigingen naar het hoofd gegooid van Nigel Farage.