In een interview met het Duitse Bild wijst Porosjenko erop dat Duitsland één van de trouwste bondgenoten is. 'We hopen dat de NAVO-landen bereid zijn om marineschepen te sturen naar de Zee van Azov, om Oekraïne te helpen en de veiligheid te verzekeren.'

Oekraïne is zelf geen lid van de NAVO. Volgens Porosjenko begrijpt de Russische president Vladimir Poetin slechts één taal: 'de solidariteit van de Westerse wereld' die hem de halt moet toeroepen. De Oekraïense president hoopt ook op nieuwe sancties tegen Rusland.

De NAVO reageert voorlopig terughoudend. 'Er is reeds veel NAVO in de Zwarte Zee en wij evalueerden doorlopend onze aanwezigheid in de regio', zo luidde de reactie in Brussel. Sinds de Russische annexatie van de Krim heeft de NAVO haar aanwezigheid in de Zwarte Zee opgevoerd, aldus een woordvoerder.

Marineschepen van het bondgenootschap patrouilleren en oefenen daar geregeld. Volgende week zullen de ministers van Buitenlandse Zaken van de NAVO zich met hun Oekraïense collega Pavlo Klimkin beraden.

In een interview met het Duitse Bild wijst Porosjenko erop dat Duitsland één van de trouwste bondgenoten is. 'We hopen dat de NAVO-landen bereid zijn om marineschepen te sturen naar de Zee van Azov, om Oekraïne te helpen en de veiligheid te verzekeren.' Oekraïne is zelf geen lid van de NAVO. Volgens Porosjenko begrijpt de Russische president Vladimir Poetin slechts één taal: 'de solidariteit van de Westerse wereld' die hem de halt moet toeroepen. De Oekraïense president hoopt ook op nieuwe sancties tegen Rusland. De NAVO reageert voorlopig terughoudend. 'Er is reeds veel NAVO in de Zwarte Zee en wij evalueerden doorlopend onze aanwezigheid in de regio', zo luidde de reactie in Brussel. Sinds de Russische annexatie van de Krim heeft de NAVO haar aanwezigheid in de Zwarte Zee opgevoerd, aldus een woordvoerder. Marineschepen van het bondgenootschap patrouilleren en oefenen daar geregeld. Volgende week zullen de ministers van Buitenlandse Zaken van de NAVO zich met hun Oekraïense collega Pavlo Klimkin beraden.