Dat staat te lezen in De Morgen. De NAVO-ambassadeurs zijn op de hoogte van de rommelige boekhouding, maar dat leidde niet tot een oplossing, stelt de Nederlandse Rekenkamer. De controleurs maken de informatie nu openbaar om het onderwerp op de agenda te krijgen van de volgende NAVO-vergadering voor parlementariërs.

"Sommige rapporten zijn niet openbaar vanwege het vertrouwelijke karakter", reageert de NAVO. "Bondgenoten behouden echter volledige controle over het kostenniveau en hoe het geld wordt besteed."

De ondoorzichtige boekhouding bij het militaire bondgenootschap ligt politiek gevoelig, omdat de defensiebegroting van vrijwel alle NAVO-landen onder druk staat. Als niet bekend is hoeveel van het nationale defensiebudget exact aan de organisatie wordt besteed en of het geld effectief wordt uitgegeven, is het ook niet duidelijk of daarop bezuinigd kan worden, schrijft De Morgen. (Belga/TV)

Dat staat te lezen in De Morgen. De NAVO-ambassadeurs zijn op de hoogte van de rommelige boekhouding, maar dat leidde niet tot een oplossing, stelt de Nederlandse Rekenkamer. De controleurs maken de informatie nu openbaar om het onderwerp op de agenda te krijgen van de volgende NAVO-vergadering voor parlementariërs."Sommige rapporten zijn niet openbaar vanwege het vertrouwelijke karakter", reageert de NAVO. "Bondgenoten behouden echter volledige controle over het kostenniveau en hoe het geld wordt besteed."De ondoorzichtige boekhouding bij het militaire bondgenootschap ligt politiek gevoelig, omdat de defensiebegroting van vrijwel alle NAVO-landen onder druk staat. Als niet bekend is hoeveel van het nationale defensiebudget exact aan de organisatie wordt besteed en of het geld effectief wordt uitgegeven, is het ook niet duidelijk of daarop bezuinigd kan worden, schrijft De Morgen. (Belga/TV)