"We vallen niet enkel de troepen die in contact komen met de rebellen aan, maar ook de tweede linie en de commando- en controlecentra" van het regime, zei de Nederlandse brigadegeneraal Mark van Uhm. Hij staat op het militaire hoofdkwartier SHAPE, nabij Bergen, in voor de operaties.

Volgens hem hebben de vliegtuigen van de NAVO en hun partners betrokken bij operatie "Unified Protector" in Libië, reeds 1.200 aanvalsvluchten uitgevoerd in drie weken. Een groot deel van die vluchten werd uitgevoerd in en rond Misrata, de westelijke stad die belegerd wordt door Khadafi-troepen en waar sprake is van een hoge dodentol. (Belga)

"We vallen niet enkel de troepen die in contact komen met de rebellen aan, maar ook de tweede linie en de commando- en controlecentra" van het regime, zei de Nederlandse brigadegeneraal Mark van Uhm. Hij staat op het militaire hoofdkwartier SHAPE, nabij Bergen, in voor de operaties. Volgens hem hebben de vliegtuigen van de NAVO en hun partners betrokken bij operatie "Unified Protector" in Libië, reeds 1.200 aanvalsvluchten uitgevoerd in drie weken. Een groot deel van die vluchten werd uitgevoerd in en rond Misrata, de westelijke stad die belegerd wordt door Khadafi-troepen en waar sprake is van een hoge dodentol. (Belga)