Volgens Philip Breedlove, die aan het woord komt in het magazine Defense News, en die ook met andere persorganen sprak, zijn er meer roterende troepen nodig. Momenteel zijn er 750 Amerikaanse soldaten aanwezig in Polen en de Baltische Staten. Hoeveel erbij moeten komen, geeft Breedlove niet aan. Hij waarschuwt dat er een "strategisch keerpunt" aankomt in de Oekraïense crisis. En dat ook de in Polen, Roemenië en in de Baltische staten getroffen veiligheidsmaatregelen extra troepen vereisen.

'Provocatief'

Volgens de opperbevelhebber zijn er nog 7 van de 19 Russische brigades achtergebleven aan de grens met de Oekraïne. Die zijn volgens hem die grens deels aan het slopen.

Ook ging de generaal in op de vluchten die Russische gevechtsvliegtuigen vorige week maakten over de Baltische Staten, de Noordzee en de Atlantische Oceaan. Volgens hem waren die vluchten massaler en "met een meer provocatieve vliegroute" dan in het verleden. "Ze dragen niet bij tot een stabiele omgeving".

Belga/RR).

Volgens Philip Breedlove, die aan het woord komt in het magazine Defense News, en die ook met andere persorganen sprak, zijn er meer roterende troepen nodig. Momenteel zijn er 750 Amerikaanse soldaten aanwezig in Polen en de Baltische Staten. Hoeveel erbij moeten komen, geeft Breedlove niet aan. Hij waarschuwt dat er een "strategisch keerpunt" aankomt in de Oekraïense crisis. En dat ook de in Polen, Roemenië en in de Baltische staten getroffen veiligheidsmaatregelen extra troepen vereisen.Volgens de opperbevelhebber zijn er nog 7 van de 19 Russische brigades achtergebleven aan de grens met de Oekraïne. Die zijn volgens hem die grens deels aan het slopen. Ook ging de generaal in op de vluchten die Russische gevechtsvliegtuigen vorige week maakten over de Baltische Staten, de Noordzee en de Atlantische Oceaan. Volgens hem waren die vluchten massaler en "met een meer provocatieve vliegroute" dan in het verleden. "Ze dragen niet bij tot een stabiele omgeving".Belga/RR).