Een NAVO-vliegtuig heeft donderdag in de buurt van Brega, in het oosten van Libië, een colonne van de Libische rebellen geraakt. Dat maakte de NAVO zaterdag bekend in een persmededeling.

Na inspectie van rapporten over de luchtaanvallen moest de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie vaststellen dat ze Libische rebellen had geraakt. "De NAVO bevestigt dat de geraakte voertuigen deel uitmaakten van een colonne van de rebellen", klinkt het. "Het incident deed zich voor in een conflictzone tussen de troepen van Khaddafi en de opposanten", vervolgt het persbericht.

De NAVO aanzag de kolonne als een bedreiging voor burgers tijdens een "bijzonder gecompliceerde gevechtssituatie". "We betreuren elk verloren mensenleven of elke gewonde bij dit incident", besluit het communiqué.

Aanval op volksbuurtTijdens een andere Navo-aanval in de nacht van zaterdag op zondag werden minstens 5 mensen van dezelfde familie gedood, onder wie 2 kinderen jonger dan twee. De aanval vond plaats in een volksbuurt in Tripoli. Dat melden de Libische autoriteiten zondag.

Een twee verdiepingen tellend gebouw in de wijk al-Arada in het oosten van Tripoli werd door het bombardement verwoest. Volgens de autoriteiten woonden er vijf families in. De woordvoerder van het Libische regime, Moessa Ibrahim, beschuldigde de Navo van "het opzettelijke doden van burgers" en noemde de actie "barbaars". (Belga/VF)

Een NAVO-vliegtuig heeft donderdag in de buurt van Brega, in het oosten van Libië, een colonne van de Libische rebellen geraakt. Dat maakte de NAVO zaterdag bekend in een persmededeling. Na inspectie van rapporten over de luchtaanvallen moest de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie vaststellen dat ze Libische rebellen had geraakt. "De NAVO bevestigt dat de geraakte voertuigen deel uitmaakten van een colonne van de rebellen", klinkt het. "Het incident deed zich voor in een conflictzone tussen de troepen van Khaddafi en de opposanten", vervolgt het persbericht. De NAVO aanzag de kolonne als een bedreiging voor burgers tijdens een "bijzonder gecompliceerde gevechtssituatie". "We betreuren elk verloren mensenleven of elke gewonde bij dit incident", besluit het communiqué. Aanval op volksbuurtTijdens een andere Navo-aanval in de nacht van zaterdag op zondag werden minstens 5 mensen van dezelfde familie gedood, onder wie 2 kinderen jonger dan twee. De aanval vond plaats in een volksbuurt in Tripoli. Dat melden de Libische autoriteiten zondag. Een twee verdiepingen tellend gebouw in de wijk al-Arada in het oosten van Tripoli werd door het bombardement verwoest. Volgens de autoriteiten woonden er vijf families in. De woordvoerder van het Libische regime, Moessa Ibrahim, beschuldigde de Navo van "het opzettelijke doden van burgers" en noemde de actie "barbaars". (Belga/VF)