Volgens de politie hebben in de hoofdstad Moskou ongeveer 6.000 mensen deelgenomen aan het illegale protest. In Sint-Petersburg heeft de politie 4.500 deelnemers geteld.

Wegens het tijdsverschil hadden eerder al betogingen plaatsgevonden in de steden in het oosten van Rusland, zoals Vladivostok en Irkoetsk. Daar namen honderden mensen deel aan het protest. De betogers riepen slogans als 'vrijheid voor Navalny' en ze eisten het ontslag van president Vladimir Poetin.

., Getty Images
. © Getty Images

Volgens de Russische organisatie OVD-Info, die protesten en arrestaties bijhoudt, werden in ruim vijftig steden in totaal al honderden mensen opgepakt.

Het team van Navalny had protesten aangekondigd in meer dan tweehonderd Russische plaatsen om de aandacht te vestigen op de benarde situatie van de 44-jarige oppositieleider, die enkele weken geleden in hongerstaking ging.

Bij eerdere protesten van Navalny-aanhangers werden duizenden mensen gearresteerd. Het harde optreden van de ordediensten leidde toen internationaal tot felle kritiek.

., Getty Images
. © Getty Images
., Getty Images
. © Getty Images
., Getty Images
. © Getty Images
., Getty Images
. © Getty Images
Volgens de politie hebben in de hoofdstad Moskou ongeveer 6.000 mensen deelgenomen aan het illegale protest. In Sint-Petersburg heeft de politie 4.500 deelnemers geteld. Wegens het tijdsverschil hadden eerder al betogingen plaatsgevonden in de steden in het oosten van Rusland, zoals Vladivostok en Irkoetsk. Daar namen honderden mensen deel aan het protest. De betogers riepen slogans als 'vrijheid voor Navalny' en ze eisten het ontslag van president Vladimir Poetin. Volgens de Russische organisatie OVD-Info, die protesten en arrestaties bijhoudt, werden in ruim vijftig steden in totaal al honderden mensen opgepakt. Het team van Navalny had protesten aangekondigd in meer dan tweehonderd Russische plaatsen om de aandacht te vestigen op de benarde situatie van de 44-jarige oppositieleider, die enkele weken geleden in hongerstaking ging. Bij eerdere protesten van Navalny-aanhangers werden duizenden mensen gearresteerd. Het harde optreden van de ordediensten leidde toen internationaal tot felle kritiek.