Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Het was een missie die namens de NASA, de Amerikaanse ruimteorganisatie, ruim 2.200 kilo voorraden en experimenten naar het Internationaal Ruimtestation ISS moest brengen.

Zes seconden na lancering explodeerden raket en onbemande capsule.

Volgens CNN, die een woordvoerder van het bedrijf citeert dat de Antaresraket produceerde, liep er iets fout bij de lancering (wat wordt niet gepreciseerd), en heeft men zelf vanop de grond ingegrepen, de "destruct"-knop ingedrukt en zo de raket tot ontploffing gebracht.

Liever dat dan te riskeren dat het ruimtetuig en vooral de raket met brandstof op bewoond gebied zou terechtkomen.

Raket en capsule werden geproduceerd door het bedrijf Orbital Sciences Corporation.

(RR)

Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN.Het was een missie die namens de NASA, de Amerikaanse ruimteorganisatie, ruim 2.200 kilo voorraden en experimenten naar het Internationaal Ruimtestation ISS moest brengen.Zes seconden na lancering explodeerden raket en onbemande capsule.Volgens CNN, die een woordvoerder van het bedrijf citeert dat de Antaresraket produceerde, liep er iets fout bij de lancering (wat wordt niet gepreciseerd), en heeft men zelf vanop de grond ingegrepen, de "destruct"-knop ingedrukt en zo de raket tot ontploffing gebracht. Liever dat dan te riskeren dat het ruimtetuig en vooral de raket met brandstof op bewoond gebied zou terechtkomen. Raket en capsule werden geproduceerd door het bedrijf Orbital Sciences Corporation.(RR)