De 21-jarige jongeman was met enkele jeugdgroepen naar het pelgrimsoord Cevo in de Italiaanse provincie Brescia getrokken in Noord-Italië. Volgens ooggetuigen begon het enorme naar voor hellend kruis eerst te kraken vooraleer het daadwerkelijk omviel.

Een aantal jongeren kon nog opzij springen, maar het slachtoffer, gehinderd door een lichte handicap, slaagde daar niet in.

Het slachtoffer woonde in het stadje Lovere in de Via Papa Giovanni XXIII, die eveneens zondag wordt heilig verklaard.

Het incident van donderdag, waarover onder meer het persagentschap Ansa berichtte, gebeurde drie dagen voor de heiligverklaring van paus Johannes XXIII en paus Johannes Paulus II in Rome. De laatste bezocht Brescia in 1998. Het daaraan herinnerende kruis werd in 2005 opgericht. (Belga/TE)

De 21-jarige jongeman was met enkele jeugdgroepen naar het pelgrimsoord Cevo in de Italiaanse provincie Brescia getrokken in Noord-Italië. Volgens ooggetuigen begon het enorme naar voor hellend kruis eerst te kraken vooraleer het daadwerkelijk omviel.Een aantal jongeren kon nog opzij springen, maar het slachtoffer, gehinderd door een lichte handicap, slaagde daar niet in.Het slachtoffer woonde in het stadje Lovere in de Via Papa Giovanni XXIII, die eveneens zondag wordt heilig verklaard.Het incident van donderdag, waarover onder meer het persagentschap Ansa berichtte, gebeurde drie dagen voor de heiligverklaring van paus Johannes XXIII en paus Johannes Paulus II in Rome. De laatste bezocht Brescia in 1998. Het daaraan herinnerende kruis werd in 2005 opgericht. (Belga/TE)