Volgens advocaat Christof Wellens is het drama begonnen in de pilotenschool in Phoenix, Arizona, waar de piloten van Lufthansa gevormd worden. "Daar bevindt zich de eerste domino", zo zei de advocaat die verschillende nabestaanden vertegenwoordigt. "Het is daar dat de copiloot (Andreas Lubitz) zijn opleiding een tijdlang heeft onderbroken vanwege psychische problemen. Hij had ze nooit mogen hernemen", klinkt het.

Volgens het Duitse persagentschap DPA wordt de klacht voor het einde van de maand ingediend bij de rechtbank in Phoenix. Bij het ongeluk op 24 maart 2015 heeft de copiloot zijn collega uit de cockpit buitengesloten en heeft hij het toestel bewust in de Alpen laten neerstorten, met de dood van alle 150 inzittenden tot gevolg. Onderzoek wees uit dat de 27-jarige psychische problemen en zelfmoordgedachten had.

Op 23 maart komen de nabestaanden van de slachtoffers samen in Marseille voor een herdenking.

Volgens advocaat Christof Wellens is het drama begonnen in de pilotenschool in Phoenix, Arizona, waar de piloten van Lufthansa gevormd worden. "Daar bevindt zich de eerste domino", zo zei de advocaat die verschillende nabestaanden vertegenwoordigt. "Het is daar dat de copiloot (Andreas Lubitz) zijn opleiding een tijdlang heeft onderbroken vanwege psychische problemen. Hij had ze nooit mogen hernemen", klinkt het. Volgens het Duitse persagentschap DPA wordt de klacht voor het einde van de maand ingediend bij de rechtbank in Phoenix. Bij het ongeluk op 24 maart 2015 heeft de copiloot zijn collega uit de cockpit buitengesloten en heeft hij het toestel bewust in de Alpen laten neerstorten, met de dood van alle 150 inzittenden tot gevolg. Onderzoek wees uit dat de 27-jarige psychische problemen en zelfmoordgedachten had. Op 23 maart komen de nabestaanden van de slachtoffers samen in Marseille voor een herdenking.