Naaste van schutter in Straatsburg is aangehouden

Een kogelgat in de deur van de woning waar Chérif Chekatt, de schutter van de aanslag in Straatsburg, zich schuil hield. 14 december 2018 © Reuters

Een naaste van Chérif Chekatt, de man die vorige week een aanslag pleegde in Straatsburg en nadien werd doodgeschoten door de politie, is maandag aangehouden door de onderzoeksrechter in Parijs.

De verdachte wordt onder meer beschuldigd van deelname aan een terroristische organisatie. Hij is op vraag van het parket in voorlopige hechtenis geplaatst.

Zijn identiteit en relatie met de schutter werd niet bekendgemaakt. Volgens een bron dicht bij het dossier zou het gaan om een 38-jarige man die donderdag werd opgepakt en een rol zou hebben gespeeld in de levering van het vuurwapen dat Chekatt gebruikte bij de aanslag op 11 december. Daarbij zijn vijf doden en elf gewonden gevallen.

Het gaat om de eerste aanhouding in het onderzoek naar de schietpartij in Straatsburg. Er zouden nog twee andere verdachten zijn opgepakt, die mogelijk ook betrokken waren bij de wapenlevering.

Vorige week werden zes mensen opgepakt, waaronder de ouders en broers van de dader, die in de loop van het weekend zijn vrijgelaten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content