De beslissing wordt van kracht vanaf de ondertekening van het vredesakkoord tussen de Colombiaanse overheid en de Farc, om middernacht plaatselijke tijd. "Vandaag stuurt Colombia een boodschap van hoop naar de rest van de wereld", aldus Federica Mogherini.

Tegen personen en organisaties op de lijst zijn onder meer blokkeringen van activa van kracht. Mogherini kondigde ook de oprichting van een trustfonds aan, ter waarde van 600 miljoen euro, "met de actieve steun van van veel van onze lidstaten". De EU wil Colombia zo helpen bij de uitvoering van het vredesakkoord na het referendum van 2 oktober.

'Boodschap van hoop'

"Vandaag heeft Colombia de moed om een bladzijde om te draaien na een 50 jaar durend conflict, en toont het land aan de hele wereld dat vrede mogelijk is en een werkelijkheid kan worden als we allemaal bijdragen", zegt Mogherini.

"Vandaag is de vrede in handen van het Colombiaanse volk. Een bekrachtiging van het akkoord zou positieve schokgolven door het continent en de hele wereld sturen, en een boodschap van hoop."

De Colombiaanse president Juan Manuel Santos en Farc-leider Rodrigo Londoño, alias "Timosjenko", ondertekenen in de nacht van maandag op dinsdag om middernacht het vredesakkoord dat eind augustus werd afgesloten. Het moet een einde maken aan een conflict dat meer dan 50 jaar geduurd heeft tussen de regering, rechtse paramilitairen en linkse guerillastrijders, waarbij meer dan 220.000 mensen om het leven kwamen en miljoenen mensen op de vlucht sloegen.

(Belga/RR)

De beslissing wordt van kracht vanaf de ondertekening van het vredesakkoord tussen de Colombiaanse overheid en de Farc, om middernacht plaatselijke tijd. "Vandaag stuurt Colombia een boodschap van hoop naar de rest van de wereld", aldus Federica Mogherini.Tegen personen en organisaties op de lijst zijn onder meer blokkeringen van activa van kracht. Mogherini kondigde ook de oprichting van een trustfonds aan, ter waarde van 600 miljoen euro, "met de actieve steun van van veel van onze lidstaten". De EU wil Colombia zo helpen bij de uitvoering van het vredesakkoord na het referendum van 2 oktober. "Vandaag heeft Colombia de moed om een bladzijde om te draaien na een 50 jaar durend conflict, en toont het land aan de hele wereld dat vrede mogelijk is en een werkelijkheid kan worden als we allemaal bijdragen", zegt Mogherini. "Vandaag is de vrede in handen van het Colombiaanse volk. Een bekrachtiging van het akkoord zou positieve schokgolven door het continent en de hele wereld sturen, en een boodschap van hoop." De Colombiaanse president Juan Manuel Santos en Farc-leider Rodrigo Londoño, alias "Timosjenko", ondertekenen in de nacht van maandag op dinsdag om middernacht het vredesakkoord dat eind augustus werd afgesloten. Het moet een einde maken aan een conflict dat meer dan 50 jaar geduurd heeft tussen de regering, rechtse paramilitairen en linkse guerillastrijders, waarbij meer dan 220.000 mensen om het leven kwamen en miljoenen mensen op de vlucht sloegen.(Belga/RR)