Dat heeft SkyNews, dat deels in handen is van News Corp, woensdag gemeld.

Murdoch gooit de handdoek in de ring, enkele uren voor een stemming in het Britse parlement over het omstreden bod. Omstreden omdat Murdoch sinds een week zwaar onder vuur ligt wegens het afluisterschandaal door zijn intussen opgedoekte krant News of the World.

David Cameron 'verwelkomt nieuws'

De Britse premier David Cameron reageert tevreden en zegt het 'nieuws te verwelkomen'. News Corp moet 'zich concentreren op het opruimen van de rotzooi en weer orde op zaken stellen' na het afluisterschandaal dat de mediagroep in opspraak bracht, zei een woordvoeder van de Britse regering.

Wel nog langetermijnaandeelhouder

Murdoch zou wel langetermijnaandeelhouder van BSkyB willen blijven, maar zijn belang niet langer verder uitbouwen. Het bod bedroeg 7,8 miljard Britse pond voor de resterende 61 procent van de aandelen. (Belga/SD)

Dat heeft SkyNews, dat deels in handen is van News Corp, woensdag gemeld. Murdoch gooit de handdoek in de ring, enkele uren voor een stemming in het Britse parlement over het omstreden bod. Omstreden omdat Murdoch sinds een week zwaar onder vuur ligt wegens het afluisterschandaal door zijn intussen opgedoekte krant News of the World. David Cameron 'verwelkomt nieuws'De Britse premier David Cameron reageert tevreden en zegt het 'nieuws te verwelkomen'. News Corp moet 'zich concentreren op het opruimen van de rotzooi en weer orde op zaken stellen' na het afluisterschandaal dat de mediagroep in opspraak bracht, zei een woordvoeder van de Britse regering.Wel nog langetermijnaandeelhouder Murdoch zou wel langetermijnaandeelhouder van BSkyB willen blijven, maar zijn belang niet langer verder uitbouwen. Het bod bedroeg 7,8 miljard Britse pond voor de resterende 61 procent van de aandelen. (Belga/SD)