Rupert Murdoch, ceo van News Corp., wordt dinsdag samen met zijn zoon James, verantwoordelijk voor Europa en Azië bij het concern, verhoord door het Britse parlement.

De twee kwamen in opspraak door het afluisterschandaal bij de krant News of the World, onderdeel van News Corp. Murdoch en zijn zoon vroegen toelating om de zitting te openen met een verklaring, maar dat werd geweigerd. Daarop mochten de parlementsleden beginnen met hun vragenronde.

Geen bewijs

"Er is absoluut geen bewijs dat de familie van de slachtoffers van de terreuraanslagen op 11 september 2001 werden afgeluisterd", verklaarde Rupert Murdoch desgevraagd. De mediamagnaat wees ook van de hand dat hij de eindverantwoordelijkheid zou hebben over de afluisterpraktijken.

Opschorting

Even voor 18 uur (onze tijd) is de Britse parlementscommissie opgeschort toen een man uit het publiek probeerde om Rupert Murdoch aan te vallen met scheerschuim. De verdachte werd naar buiten geleid terwijl de live uitzending van de zitting werd onderbroken. Wendi, de echtgenote van Murdoch, volgde de zitting op een plaats net achter hem. Zij sprong onmiddellijk recht toen er beroering ontstond en wist de aanvaller af te weren.

Volgens BBC is James Murdoch geschokt dat de security van het Britse parlement er niet in is geslaagd de man te onderscheppen vooraleer hij, met een plastic zak in de hand, hun zitplaats bereikte. De zitting werd een tiental minuten later weer hernomen. (Belga/INM)

Rupert Murdoch, ceo van News Corp., wordt dinsdag samen met zijn zoon James, verantwoordelijk voor Europa en Azië bij het concern, verhoord door het Britse parlement. De twee kwamen in opspraak door het afluisterschandaal bij de krant News of the World, onderdeel van News Corp. Murdoch en zijn zoon vroegen toelating om de zitting te openen met een verklaring, maar dat werd geweigerd. Daarop mochten de parlementsleden beginnen met hun vragenronde. Geen bewijs "Er is absoluut geen bewijs dat de familie van de slachtoffers van de terreuraanslagen op 11 september 2001 werden afgeluisterd", verklaarde Rupert Murdoch desgevraagd. De mediamagnaat wees ook van de hand dat hij de eindverantwoordelijkheid zou hebben over de afluisterpraktijken. Opschorting Even voor 18 uur (onze tijd) is de Britse parlementscommissie opgeschort toen een man uit het publiek probeerde om Rupert Murdoch aan te vallen met scheerschuim. De verdachte werd naar buiten geleid terwijl de live uitzending van de zitting werd onderbroken. Wendi, de echtgenote van Murdoch, volgde de zitting op een plaats net achter hem. Zij sprong onmiddellijk recht toen er beroering ontstond en wist de aanvaller af te weren. Volgens BBC is James Murdoch geschokt dat de security van het Britse parlement er niet in is geslaagd de man te onderscheppen vooraleer hij, met een plastic zak in de hand, hun zitplaats bereikte. De zitting werd een tiental minuten later weer hernomen. (Belga/INM)