Barr zei dat het rapport van 400 pagina's bewerkt wordt zodat het voldoet aan juridische bepalingen, zoals onder meer de privacy van 'perifere derde partijen'. Hij zei ook dat het Witte Huis de inhoud van het herwerkte rapport niet zal mogen inkijken voor de vrijgave. Barr gaf ook aan bereid te zijn begin mei te getuigen voor het Congres.

Mueller kreeg in 2017 de opdracht om een onderzoek te voeren naar eventuele Russische inmenging bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016, en eventuele banden met het campagneteam van president Donald Trump. Een week geleden diende hij zijn laatste rapport in bij Barr.

Barr gaf al een samenvatting van vier pagina's vrij van het rapport, waarin Trump werd vrijgesproken van samenzwering en geen beslissing werd genomen over een belemmering van de rechtsgang.

In zijn brief aan Jerry Nadler en Lindsay Graham, respectievelijk de voorzitters van de commissies van Justitie van het Huis van Afgevaardigden en de Senaat, zei hij dat die samenvatting niet volledig was maar wel de essentie van het rapport weergaf.

Barr zei dat het rapport van 400 pagina's bewerkt wordt zodat het voldoet aan juridische bepalingen, zoals onder meer de privacy van 'perifere derde partijen'. Hij zei ook dat het Witte Huis de inhoud van het herwerkte rapport niet zal mogen inkijken voor de vrijgave. Barr gaf ook aan bereid te zijn begin mei te getuigen voor het Congres. Mueller kreeg in 2017 de opdracht om een onderzoek te voeren naar eventuele Russische inmenging bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016, en eventuele banden met het campagneteam van president Donald Trump. Een week geleden diende hij zijn laatste rapport in bij Barr. Barr gaf al een samenvatting van vier pagina's vrij van het rapport, waarin Trump werd vrijgesproken van samenzwering en geen beslissing werd genomen over een belemmering van de rechtsgang. In zijn brief aan Jerry Nadler en Lindsay Graham, respectievelijk de voorzitters van de commissies van Justitie van het Huis van Afgevaardigden en de Senaat, zei hij dat die samenvatting niet volledig was maar wel de essentie van het rapport weergaf.