De vier pagina's tellende memo die Barr schreef, bedoeld voor het Congres, was wekenlang de enige informatie waarover wetgever en publiek beschikten, tot er op 18 april een aangepaste versie van het rapport uitkwam.

Volgens Mueller slaagde die samenvatting van William Barr er niet helemaal in om de 'context, aard en inhoud' van zijn werk en zijn conclusies weer te geven. 'Er is nu publieke verwarring ontstaan rond kritieke aspecten van de resultaten van ons onderzoek', schreef Mueller. 'Dit dreigt de voornaamste doelstelling te ondermijnen, die de aanleiding was voor het ministerie om een speciaal aanklager aan te stellen: namelijk het volledige vertrouwen van de bevolking te verkrijgen met betrekking tot de uitkomst van de onderzoeken', luidde het.

In het 448 pagina's tellende rapport waar Mueller 22 maanden aan werkte, concludeert hij dat Rusland zich in de verkiezingen heeft gemengd, met de bedoeling om Trump te helpen, maar dat de campagneleden zelf niet met Rusland hebben samengewerkt. Mueller sprak zich niet uit over een belemmering van de rechtsgang, maar benadrukte dat hij daarmee de president niet vrijpleitte. Barr besliste vervolgens echter om geen vervolging in te stellen tegen Trump.

De vier pagina's tellende memo die Barr schreef, bedoeld voor het Congres, was wekenlang de enige informatie waarover wetgever en publiek beschikten, tot er op 18 april een aangepaste versie van het rapport uitkwam.Volgens Mueller slaagde die samenvatting van William Barr er niet helemaal in om de 'context, aard en inhoud' van zijn werk en zijn conclusies weer te geven. 'Er is nu publieke verwarring ontstaan rond kritieke aspecten van de resultaten van ons onderzoek', schreef Mueller. 'Dit dreigt de voornaamste doelstelling te ondermijnen, die de aanleiding was voor het ministerie om een speciaal aanklager aan te stellen: namelijk het volledige vertrouwen van de bevolking te verkrijgen met betrekking tot de uitkomst van de onderzoeken', luidde het. In het 448 pagina's tellende rapport waar Mueller 22 maanden aan werkte, concludeert hij dat Rusland zich in de verkiezingen heeft gemengd, met de bedoeling om Trump te helpen, maar dat de campagneleden zelf niet met Rusland hebben samengewerkt. Mueller sprak zich niet uit over een belemmering van de rechtsgang, maar benadrukte dat hij daarmee de president niet vrijpleitte. Barr besliste vervolgens echter om geen vervolging in te stellen tegen Trump.