De vertrouwensstemming maakt weinig kans, want de minderheidsregering van ANO en de sociaaldemocratische partij CSSD kan op de stemmen van de communistische partij KSCM rekenen. Samen komen ze op 108 van de 200 zetels in het Huis van Afgevaardigden uit.

De voorzitter van de oppositionele Burgerdemocraten (ODS), Petr Fiala, sprak niettemin van een zinvol moreel gebaar. Tsjechische media onthulden onlangs interne rapporten van de Europese Commissie volgens dewelke de EU subsidies ter hoogte van miljoenen kan terugvorderen wegens een vermoedelijk belangenconflict tussen Babis als ondernemer en politicus. Wanneer over de motie van wantrouwen zal worden gestemd, staat nog niet vast.

Voor zondag is in Praag een grote betoging gepland tegen Babis.

De vertrouwensstemming maakt weinig kans, want de minderheidsregering van ANO en de sociaaldemocratische partij CSSD kan op de stemmen van de communistische partij KSCM rekenen. Samen komen ze op 108 van de 200 zetels in het Huis van Afgevaardigden uit. De voorzitter van de oppositionele Burgerdemocraten (ODS), Petr Fiala, sprak niettemin van een zinvol moreel gebaar. Tsjechische media onthulden onlangs interne rapporten van de Europese Commissie volgens dewelke de EU subsidies ter hoogte van miljoenen kan terugvorderen wegens een vermoedelijk belangenconflict tussen Babis als ondernemer en politicus. Wanneer over de motie van wantrouwen zal worden gestemd, staat nog niet vast. Voor zondag is in Praag een grote betoging gepland tegen Babis.