Mohamed Morsi heeft voor het hooggerechtshof de eed afgelegd als nieuwe president van Egypte.Hij volgt Hosni Moebarak op, die vorig jaar van de macht verdreven werd bij de Egyptische omwenteling.

Morsi, de kandidaat van de islamitische Moslimbroederschap, haalde het in de verkiezingen met 51,7 procent van ex-premier Ahmed Shafiq (48 procent).

"Ik zweer bij god dat ik het republikeinse systeem trouw zal beschermen en dat ik de grondwet en de wet zal respecteren; dat ik de belangen van het volk zal dienen en de onafhankelijkheid van het land en zijn veiligheid zal beschermen", legde Morsi de eed af. "Vandaag zien we de geboorte van de tweede republiek", verklaarde een van de rechters bij aanvang van de ceremonie. (Belga/KVDA)

Mohamed Morsi heeft voor het hooggerechtshof de eed afgelegd als nieuwe president van Egypte.Hij volgt Hosni Moebarak op, die vorig jaar van de macht verdreven werd bij de Egyptische omwenteling. Morsi, de kandidaat van de islamitische Moslimbroederschap, haalde het in de verkiezingen met 51,7 procent van ex-premier Ahmed Shafiq (48 procent). "Ik zweer bij god dat ik het republikeinse systeem trouw zal beschermen en dat ik de grondwet en de wet zal respecteren; dat ik de belangen van het volk zal dienen en de onafhankelijkheid van het land en zijn veiligheid zal beschermen", legde Morsi de eed af. "Vandaag zien we de geboorte van de tweede republiek", verklaarde een van de rechters bij aanvang van de ceremonie. (Belga/KVDA)