Alle 24 zeelieden van de Oekraïense marine die door Rusland in de Straat van Kertsj zijn gevangen genomen, zijn, naar een gevangenis in Moskou overgebracht. Dit heeft ombudsvrouw voor de Mensenrechten op de Krim Ljoedmila Loebina vrijdag bekendgemaakt.

Geen enkele van de matrozen blijft in de gevangenis van Simferopol op de Krim, beklemtoonde ze. De Oekraïners zijn op 25 november gearresteerd op beschuldiging van het illegaal betreden van Russisch grondgebied. Indien schuldig bevonden riskeren zij tot zes jaar cel.

Geen mannen

Russische mannen mogen Oekraïne niet meer binnen, zo heeft de Oekraïense grenswacht vrijdag meegedeeld. Het verbod geldt voor mannen tussen 16 en 60 jaar oud.

'De controlemaatregelen aan checkpoints zijn opgevoerd. Vanaf vandaag hebben buitenlanders, in de eerste plaats Russen, een beperktere (toegang) tot Oekraïne. Russische mannen van 16 tot 60 jaar oud zijn verhinderd (Oekraïne) binnen te komen', aldus Pjotr Tsigikal, hoofd van de Oekraïense grenswacht.

Alle 24 zeelieden van de Oekraïense marine die door Rusland in de Straat van Kertsj zijn gevangen genomen, zijn, naar een gevangenis in Moskou overgebracht. Dit heeft ombudsvrouw voor de Mensenrechten op de Krim Ljoedmila Loebina vrijdag bekendgemaakt.Geen enkele van de matrozen blijft in de gevangenis van Simferopol op de Krim, beklemtoonde ze. De Oekraïners zijn op 25 november gearresteerd op beschuldiging van het illegaal betreden van Russisch grondgebied. Indien schuldig bevonden riskeren zij tot zes jaar cel. Russische mannen mogen Oekraïne niet meer binnen, zo heeft de Oekraïense grenswacht vrijdag meegedeeld. Het verbod geldt voor mannen tussen 16 en 60 jaar oud.'De controlemaatregelen aan checkpoints zijn opgevoerd. Vanaf vandaag hebben buitenlanders, in de eerste plaats Russen, een beperktere (toegang) tot Oekraïne. Russische mannen van 16 tot 60 jaar oud zijn verhinderd (Oekraïne) binnen te komen', aldus Pjotr Tsigikal, hoofd van de Oekraïense grenswacht.