Dat hebben Russische diplomaten toevertrouwd aan het persagentschap Interfax. 'De kwestie van het vertrek van Khadhafi is besproken tijdens deze ontmoeting en nog wel best concreet', kreeg Interfax te horen.

Het aftreden van de Libische leider kwam in Moskou aan bod 'in het licht van de contacten die reeds hebben plaatsgehad tussen vertegenwoordigers van Tripoli en de Amerikanen en de Fransen'.

Tegenstrijdig

De uitspraken gaan lijnrecht in tegen wat Obeidi bij zijn vertrek uit Moskou zelf verklaard heeft. Zo liet hij weten dat het vertrek van Khaddafi 'geen gespreksonderwerp' geweest was. Volgens hem ging het voornamelijk om de inspanningen van de Afrikaanse Unie om het bloedvergieten en de oorlog te stoppen. (Belga/SD)

Dat hebben Russische diplomaten toevertrouwd aan het persagentschap Interfax. 'De kwestie van het vertrek van Khadhafi is besproken tijdens deze ontmoeting en nog wel best concreet', kreeg Interfax te horen. Het aftreden van de Libische leider kwam in Moskou aan bod 'in het licht van de contacten die reeds hebben plaatsgehad tussen vertegenwoordigers van Tripoli en de Amerikanen en de Fransen'. Tegenstrijdig De uitspraken gaan lijnrecht in tegen wat Obeidi bij zijn vertrek uit Moskou zelf verklaard heeft. Zo liet hij weten dat het vertrek van Khaddafi 'geen gespreksonderwerp' geweest was. Volgens hem ging het voornamelijk om de inspanningen van de Afrikaanse Unie om het bloedvergieten en de oorlog te stoppen. (Belga/SD)