"De FSB heeft aanslagen op cruciale infrastructuur en bevoorradingscentra verijdeld", staat te lezen in het persbericht. De vermeende terroristen maken volgens de FSB deel uit van de Oekraïense geheime dienst.

Een eerste groep "terroristen" werd ontdekt in de buurt van Armiansk, in de nacht van 6 op 7 augustus. Een agent van de FSB kwam om het leven toen de Russen de vermeende terroristen wilden arresteren. Twintig springtuigen werden in beslag genomen.

Daarnaast zegt de FSB ook twee groepen terroristen verhinderd te hebben de grens over te steken. Bij die gewapende confrontaties kwam één Russische soldaat om het leven.

Volgens de Russische president Vladimir Poetin speelt Oekraïne 'een gevaarlijk spel' en zijn de acties 'dom en crimineel'.

De Oekraïense veiligheidsdiensten ontkennen de beschuldigingen van het Kremlin met klem. "Oekraïne wil en zal zijn territorium niet met geweld terugnemen", zegt Yuri Tandit aan het persagentschap Interfax-Oekraïne.

De Europese veiligheidsdienst OVSE, die langs de grens tussen de twee landen patrouilleert, heeft geen weet van incidenten op de bewuste data. Rusland annexeerde in maart 2014 de Krim, dat voordien deel uitmaakte van Oekraïne. Het schiereiland, dat een deel van de Russische vloot herbergt, is omwille van zijn ligging van groot strategisch belang voor Moskou.

(Belga/JH)

"De FSB heeft aanslagen op cruciale infrastructuur en bevoorradingscentra verijdeld", staat te lezen in het persbericht. De vermeende terroristen maken volgens de FSB deel uit van de Oekraïense geheime dienst. Een eerste groep "terroristen" werd ontdekt in de buurt van Armiansk, in de nacht van 6 op 7 augustus. Een agent van de FSB kwam om het leven toen de Russen de vermeende terroristen wilden arresteren. Twintig springtuigen werden in beslag genomen. Daarnaast zegt de FSB ook twee groepen terroristen verhinderd te hebben de grens over te steken. Bij die gewapende confrontaties kwam één Russische soldaat om het leven. Volgens de Russische president Vladimir Poetin speelt Oekraïne 'een gevaarlijk spel' en zijn de acties 'dom en crimineel'. De Oekraïense veiligheidsdiensten ontkennen de beschuldigingen van het Kremlin met klem. "Oekraïne wil en zal zijn territorium niet met geweld terugnemen", zegt Yuri Tandit aan het persagentschap Interfax-Oekraïne. De Europese veiligheidsdienst OVSE, die langs de grens tussen de twee landen patrouilleert, heeft geen weet van incidenten op de bewuste data. Rusland annexeerde in maart 2014 de Krim, dat voordien deel uitmaakte van Oekraïne. Het schiereiland, dat een deel van de Russische vloot herbergt, is omwille van zijn ligging van groot strategisch belang voor Moskou. (Belga/JH)